Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primărie din judeţul Constanţa, amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei. Care a fost motivul

garda de mediu

Primăria Cogealac a fost amendată de Garda de Mediu Constanţa cu 50.000 lei, din cauza gestionării necorespunzătoare a deşeurilor menajere, iar firma care le-a transportat a fost sancţionată contravenţional cu 60.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de mediu, potrivit Agerpres.

Conducerea Gărzii de Mediu Constanţa a informat că "în urma controlului efectuat pe raza comunei Cogealac, s-a constatat că deşeurile menajere de pe amplasamentul fostei staţii de sortare au fost transportate cu mijloace auto neautorizate şi descărcate pe un teren de la marginea localităţii".

Potrivit sursei menţionate, primăria avea obligaţia să elimine deşeurile la un depozit autorizat şi să salubrizeze incinta staţiei, conform măsurilor stabilite la controalele anterioare. Fapta a fost sancţionată cu amendă de 50.000 lei conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului.

Societatea care a transportat deşeuri pentru Primăria Cogealac a fost sancţionată contravenţional cu 60.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de mediu.

"Pe lângă sancţiunile aplicate, au fost stabilite măsuri corective cu termene de realizare", au mai spus reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.