Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primărie reședință de județ atenționează: Dezinfectarea blocurilor o singură dată ar necesita 50-60 de zile

blocuri

În Ordonanța Militară nr.4 se prevede faptul că începând că autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și „vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune”.

Într-o analiză efectuată la nivelul municipiului Brașov, unde există 15.000 de scări de bloc, dezinfecţia ar necesita 50-60 de zile, dacă ar fi efectuată cu 5 echipe, o singură dată şi în condiţiile în care firma în cauză s-ar concentra, în cea mai mare parte, pe această activitate.

  • "Această dezinfecţie este un lucru necesar şi care trebuie implementat cât se poate de repede. Pentru a face acest lucru, trebuie să facem o analiză a ceea ce presupune această activitate, atât din punctul de vedere al timpului necesar, cât şi a logisticii. (...) Una dintre variantele pe care o luăm în calcul este aceea de implicare a administratorilor, a şefilor de scară şi a personalului care asigură serviciile de curăţenie la asociaţiile de proprietari. Astfel, municipalitatea ar achiziţiona echipamentele şi substanţele necesare, pe care să le pună la dispoziţia asociaţiilor de proprietari, prin intermediul operatorilor de salubrizare, iar fiecare asociaţie să se gestioneze. (...) Aşteptăm nişte precizări referitoare la această obligaţie a autorităţilor locale pentru a putea demara această acţiune", a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Vezi si: Intrăm în Scenariul 4. Ce urmează? .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.