Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primărie scoasă la VÂNZARE: Miliardele lipsă împărțite între clanurile corupte

mita

Executorul judecatoresc a demarat deja procedurile de executare, suma totala care urmeaza sa fie recuperata fiind de 2.542.156 lei, reprezentand cofinantarea care trebuia asigurata la un proiect european.

Este vorba despre un proiect european derulat prin intermediul unei Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara (ADI), infiintata in parteneriat cu una dintre comunele vecine cu comuna Ion Neculce. Prin intermediul acestui proiect s-au infiintat retele de apa si canalizare in zona si s-au asfaltat niste drumuri. Problema este ca, Primaria Ion Neculce a sustinut, in anul 2010, cand a demarat proiectul, ca nu are bani sa contribuie financiar la realizarea investitiilor, astfel incat s-a imprumutat de la Fondul National de Garantare.

Tăriceanu prins cu 'cioara vopsită': Legături subterane cu pionii afacerii retrocedărilor ilegale

Acesta este infiintat de statul roman, pentru a ajuta cu bani institutiile publice care nu au bani pentru cofinantarea proiectelor europene. Numai ca, Fondul ofera ajutorul financiar sub forma de credit, banii urmand a fi returnati. Problema este ca, la Ion Neculce, desi primaria a sustinut tot timpul ca nu are bani pentru cofinantarea proiectelor de la ADI, a avut bani sa umple buzunarele lui Gheorghe Valeanu, cel care candideaza acum din partea PSD pentru functia de primar, si surorii sale, Petronela Rusu, functionar in primarie si sotia defunctului Vasile Rusu, fostul primar al comunei.

Situatia nu ar fi revoltatoare daca banii din proiect nu ar fi ajuns la Gheorghe Valeanu si la sora sa, Petronela Rusu. Acum, Primaria Ion Neculce este executata, iar membrii clanului Rusu-Valeanu au buzunarele pline, scriu jurnalistii de la Bună Ziua Iași.

Un gigant IT își închide porțile la București. Câți angajați rămân fără job

Acestia au publicat documente doveditoare, care atesta ca primaria nu a reprezentat decat o vaca de muls pentru clanul Rusu-Valeanu, clanul care conduce comuna Ion Neculce de la infiintare si pana in prezent. Astfel, recent, executorul judecatoresc Ciprian Constantin Zacornea a anuntat Primaria comunei Ion Neculce ca urmeaza sa instituie sechestru pe bunurile si conturile primariei, pentru a recupera cat mai urgent suma de 2.542.156 lei, revendicata de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

mai mult pe bzi.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.