Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarii au pornit dihonia în PNL: 'Alocarea de fonduri printr-o HG s-a făcut preferențial'

facebook.com
lobby bani

Primarii au pornit dihonia în PNL din cauza deciziilor discreționare și preferențiale ale celor care se află la butoanele financiare de Palatul Victoria. Mai mulți primari liberali sunt supărați pe premierul și liderul PNL Ludovic Orban. Numai că se pare... premierul nu a fost întocmai la curent cu cele operate de ministrul Dezvoltării pentru că banii au ajuns ”prea puși cu mâna în anumite zone”, susțin surse la vîrful PNL.

Premierul chiar i-ar fi reproșat ministrului că și-a arogat dreptul ca de la cu sine putere să opereze modificări pe cele deja convenite.

Nemulțumirea edililor vine din cauza faptului că premierul Ludovic Orban a acceptat să fie adoptată o hotărâre de Guvern propusă de ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, prin care urmează să fie acordate fonduri doar anumitor primării, au declarat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Citește și: ȘOC în PSD! Încă un LIDER al partidului a fost CONDAMNAT: Judecătorii le-au găsit vinovat pentru ȘANTAJ

Potrivit acelorași surse, supărări sunt și pe cei de la UDMR care ar fi primit foarte mulți bani de la Cabinetul Orban pentru localitățile controlate de minoritatea etnică în urma adoptării „acelui act normativ preferențial”.

Înainte de sărbători, primăriile din țară primesc de la Guvern 475 de milioane de lei. Mai exact, Guvernul Orban a aprobat vineri alocarea sumei de 475 de milioane de lei pentru cheltuieli urgente necesare funcţionării primăriilor din 1.680 de localităţi.

Hotărârea cu privire la alocarea, din Fondul de rezervă, a unei sume suplimentare pentru funcţionarea acestor unităţi administrativ-teritoriale a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară la cererea ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ştefan, la care a lucrat în colaborare cu ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.