Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarii din Brusturi şi Spinuş, cercetaţi pentru obţinere ilegală de fonduri

dosare

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de primăriţa comunei Brusturi, Livia Daniela Bârlău, şi faţă de primarul comunei Spinuş, Alexandru Fonai, pentru obţinere ilegală de fonduri, alături de cei doi fiind inculpat şi reprezentantul unei societăţi comerciale, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis luni de Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului bihorean, în data de 17 aprilie 2019, primăriţa din Brusturi a utilizat documente false pentru finanţarea Proiectului de alimentare cu apă în comuna Brusturi.

Aceasta a transmis la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice o autorizaţie de construcţie contrafăcută, ce i-a fost pusă la dispoziţie de către inculpatul M.G., pentru a obţine pe nedrept fonduri guvernamentale, iar în baza acelei autorizaţii de construcţie false, ministerul a decontat către UAT Brusturi în cursul anului 2019, în trei tranşe, suma totală de 4.383.983 lei, care ulterior a fost virată în contul executantului lucrării.

În aceeaşi zi, 17 aprilie 2019, primarul comunei Spinuş, cu ocazia realizării/executării obiectivului de investiţii "Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere in comuna Spinuş, Judeţul Bihor", a utilizat documente false în faţa finanţatorului, în sensul că a transmis la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice o autorizaţie de construcţie contrafăcută, ce i-a fost pusă la dispoziţie de către acelaşi inculpat M.G., pentru a obţine pe nedrept fonduri guvernamentale. În baza acelei autorizaţii de construcţie false, ministerul a decontat către UAT Spinuş în cursul anului 2019, în două tranşe, suma totală de 3.104.479 lei, care ulterior a fost virată în contul executantului lucrării, se arată în comunicatul menţionat.

"În dosar se continuă cercetările de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor", se mai precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.