Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarii din Moldova răbufnesc: Edilii au luat Autostrada și Spitalul Regional de Urgență în propriile mâini

Ministerul Transporturilor
autostrada sudului

Șapte orașe din Moldova s-au unit, marți, în Asociația „Moldova se Dezvoltă”, care are, între proiecte, realizarea Spitalului Regional de Urgență și Autostrada Ungheni - Iași – Târgu Mureș. Președintele Asociației este primarul Iașului, Mihai Chirica.

Asociația „Moldova se dezvoltă” a fost constituită oficial, marți, când primarii din Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Roman, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Iași au semnat actele și au ales echipa de conducere. Președinte este primarul Iașului, Mihai Chirica, iar vicepreședinte este primarul municipiului Suceava, Ioan Lungu.

Citește și: Incredibil! Viitorul șef a CNAS a fost ANCHETAT de DNA

Urmează să dăm drumul la o strategie de dezvoltare intercomunitară între orașele semnatare, prin care să propunem proiecte de interes regional și proiecte de interes local. Cu aceste proiecte o să încercăm să accesăm finanțări pe etapa de finanțare 2021-2027”, a declarat Mihai Chirica, președintele Asociației „Moldova se Dezvoltă”.

Potrivit acestuia, asociația constituită marți este a doua entitate la nivel național după Asociația Municipiilor din România și adună peste un million de locuitori.

Citește și: Omul lui Ponta o face de râs pe Viorica Dăncilă! Ieșire, după decizia privitoare la candidatura sa

Întrebat de ce nu au preferat să demareze proiectele prin Asociația Municipiilor din România, Mihai Chirica a explicat că problemele din zona Moldovei sunt diferite de cele din alte regiuni ale țării.

„Noi slujim în primul rând interesele acestei regiuni, suntem cea mai săracă regiune de pe partea de est a continentului european, avem probleme de altă natură decât în alte regiuni ale României, noi avem o problematică aparte, suntem la limita dintre Orient și Occident. Cele mai multe probleme ale regiunii noastre nu sunt similare cu cele din alte regiuni”, a explicat Chirica.

În perioada următoare, cei șapte primari vor scrie o strategie pe care urmează să o negocieze la Comisia Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.