Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarii marilor oraşe au dat buzna la Guvern: Viorica Dăncilă a 'încasat' singură reproşurile edililor

viorica dancila

Primarii marilor oraşe s-au dus astăzi la Guvern, peste Viorica Dăncilă pentru a cere bani pentru localităţile pe care le conduc. Edilii au refuzat o nouă întâlnire cu ministrul Finanţelor, care şi-a arătat disponibilitatea pentru dialor. Primarii spun că nu mai au ce discuta cu Eugen Teodorovici, care la ultima întâlnire ''i-a auzit fără să-i asculte'', iar cererile lor au rămas nesoluţionate. Refuzat de edilii marilor oraşe, ministrul Finanţelor s-a întreţinut cu primarii de comune.

Citește și: Eugen Teodorovici îi dă prima sarcina noul preşedinte al ANAF! Ce va avea de făcut Mirela Călugăreanu

Edilii marilor oraşe spun că Viorica Dăncilă a recunoscut că Executivul a greşit şi le-a dat dreptate edililor care au reclamat că Guvernul i-a împins spre faliment. Mai mult decât atât, Viorica Dăncilă le-a promis primarilor că le va înapoia o parte din banii tăiaţi, la rectificarea bugetară, care va avea loc la finalul lunii august. Edilii spun că premierul i-a ascultat pe fiecare în parte şi a lut act de problemele cu care se confruntă în comunităţile pe care le reprezintă.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis propune modificarea legii electorale:Autorităţile trebuie să ia măsurile necesare

Edilii s-au plâns că au intrat în incapacitate de plată, că nu reuşesc să mai continue investiţiile în comunităţile pe care le reprezintă şi că sunt sufocaţi de cheltuielile sociale. Edilii au anunţat-o pe Viorica Dăncilă că în următoarele luni nu vor mai reuşi să acorde ajutoarele sociale. O altă problemă sesizată de edili, a fost aceea a banilor care revin comunităţilor locale din impozitele pe venit şi au spus primarii că deşi la negocierile de la începutul anului li s-a promis alocarea cotei de 60% din impozitele plătite, bugetul a intrat în vigoare ulterior, iar localităţile au pierdut cotele promise pe primele trei luni ale anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.