Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăriile din Tulcea nu deţin autospeciale pentru stingerea incendiilor

primarie

Mai multe primării tulcene au reclamat, luni, într-o şedinţă organizată de ISU şi Prefectură, că nu îşi permit să achiziţioneze autospeciale pentru Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU), în contextul în care unele UAT-uri au fost sancţionate cu amenzi pentru nedeţinerea unui astfel de vehicul. 'Am avut surpriza să constat că vine un băiat de la ISU să-mi dea amendă pentru că nu am maşină de pompieri. În ultimii şapte ani, s-a sunat de vreo trei ori la ISU. De două ori, ISU nu a putut ajunge fie că nu a avut protocol pentru trecerea autospecialei cu bacul peste Dunăre, fie că ajungea prea târziu. Orice incendiu a fost l-am stins cu băieţii din sat. Am motopompe, am tractoare, am tot ce-mi trebuie şi bine ar fi să avem un parteneriat', a declarat luni, , primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cernega.

Amenda primită de Primăria Ceatalchioi, din Deltă, pentru lipsa autovehiculului necesar Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) este de 5.000 de lei, potrivit sursei citate. 'Am trei angajaţi în Primărie, iar în unele localităţi nu am apă potabilă. Eu ce fac? Cumpăr autospecială sau fac reţea de apă?', a arătat Cernega.

La rândul lui, prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Delta, Vasile Şoavă, a declarat că legislaţia în vigoare le impune SVSU-urilor obligativitatea deţinerii unor asemenea autospeciale. Alţi primari din judeţ s-au arătat, şi ei, nemulţumiţi din cauză că o autospecială are nevoie de cel puţin patru angajaţi pentru întreţinere şi că, în condiţiile în care preţul unui asemenea utilaj este de 400.000 de lei, această sumă reprezintă bugetul de investiţii al unei comune pe cel puţin doi ani. 'Există unităţi în ţară care au utilaje în curs de casare care pot fi transferate unităţilor administrativ-teritoriale şi am să vă rog să faceţi solicitări în scris colegilor din ţară în acest sens', a declarat inspectorul guvernamental pe chestiuni de situaţii de urgenţă, Chirică Lefter, conform Agerpres.

Potrivit prefectului judeţului Tulcea, Alexandru Iordan, Chilia Veche este singura comună din judeţ care a solicitat ISU Delta transferul singurei autospeciale deţinute de Inspectorat, care poate fi casată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.