Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul 'bătăuș': S-a luptat 'parte în parte' cu poliția pentru a opri o paradă LGBT

smartradio.ro
lgbt

Primarul unui oraș din Coreea de Sud, însoțit de mai mulți susținători, s-a încăierat cu polițiștii la un protest față de un marș LGBT.

Oficialii din orașul Daegu din Coreea de Sud au încercat să împiedice desfășurarea unui festival anual al comunității LGBT, ceea ce a dus la ciocniri cu poliția, conform News.ro.

Asta după ce mai multe companii locale și organizații religioase nu au reușit să obțină un ordin judecătoresc de interzicere a festivalului. Hong Joon-pyo, primarul conservator al orașului Daegu, a sprijinit cererea susținând că un număr mare de participanți la festival va afecta afacerile locale.

Instanța a dat dreptate organizatorilor festivalului afirmând că libertatea de exprimare este la fel de importantă ca și libertatea de a face afaceri.

Confruntările au început sâmbătă dimineața, când sute de oficiali din Daegu, în frunte cu primarul, au împiedicat camioanele organizatorilor festivalului să intre în locul unde urma să aibă loc evenimentul. Polițiștii au reușit să-i înlăture pe protestatari, dar între părți au avut loc altercații.

Primarul Hong Joon-pyo este cunoscut pentru poziția sa anti-LGBT. Festivalul Daegu Queer Culture Festival se desfășoară în districtul central al orașului din 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.