Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea: 'Am inițiat o serie de proiecte ce contribuie la incluziunea categoriilor defavorizate și la încurajarea familiilor

Gabriela Firea, Madrid, Primar Bucuresti

Primarul General, Gabriela Firea, a participat la deschiderea Forumului Mondial privind Violența urbană și Educația pentru Conviețuire și Pace, care se desfășoară în perioada 5-8 noimebrie, în capitala Spaniei.

Participarea Primarului General la acest eveniment vine în contextul vizitei pe care Edilul șef al Bucureștiului o efectuează zilele acestea la Madrid, la invitația primarului din capitala Spaniei, Manuela Carmena Castrillo, se arată într-un comunicat de presă.

Forumul reunește 100 de primari ai orașelor din întreaga lume, organizații internaționale și reprezentanți ai societății civile care urmăresc, prin acest eveniment, identificarea unor soluții eficiente de eliminare a tuturor tipurilor de violență, prin agrearea unor măsuri de prevenire și transformare a conflictelor, întocmirea unei agende pentru pace, împărtășirea experiențelor, strategiilor, campaniilor și politicilor guvernelor locale.

"Responsabilizarea si transparentizarea guvernantei locale sunt instrumente vitale pentru stimularea dezvoltarii economice, maximizarea eficientei administrative, asigurarea incluziunii sociale si a durabilitatii mediului. Activitatea de imbunatatire a guvernantei locale in intreaga lume include promovarea descentralizarii, a egalitatii de gen si a accesului la servicii de baza, toate acestea fiind elemente esentiale ale unei bune guvernari locale. In ceea ce ne priveste, in cei doi ani si cateva luni de mandat am initiat, in paralel cu masuri legate de marile probleme structurale, o serie de proiecte menite sa contribuie, prin stimulente, la incluziunea sociala a categoriilor defavorizate, la incurajarea familiilor si a natalitatii sau la protejarea mediului inconjurator", a declarat primarul Bucureștiului Gabriela Firea.

Edilul șef al Bucureștiului a mai explicat că, în premieră în Capitală, se derulează un program de bugetare participativă, prin care cetățenii pot propune proiecte de îmbunătățire a calității vietii, cele mai valoroase dintre acestea urmând a fi finanțate de la bugetul municipal.

Firea a subliniat, totodată, importanța Memorandului de cooperare care va fi încheiat între cele doua capitale: "Madridul este un oras care a avut aceleasi probleme ca si Bucurestiul, dar este cu cativa pasi inaintea noastra in rezolvarea lor, de aceea cred ca acordul de parteneriat intre cele doua capitale pe care il vom semna in cursul zilei de maine va fi baza unei stranse colaborari in domenii strategice cum ar fi dezvoltarea durabila, infrastructura, sanatatea, turismul sau cultura si, de ce nu, pentru o mai buna cunoastere reciproca a cetatenilor celor doua metropole".

La randul sau, Primarul orasului Madrid, Manuela Carmena Castrillo, a declarat: "Asa cum a spus Nelson Mandela trebuie sa fim constienti ca violenta nu este in natura fiintei umane. In societatea moderna trebuie sa constientizam ca nici o forma de agresiune nu reprezinta o solutie, suntem diferiti si trebuie sa acceptam si sa respectam aceste diferente". Totodata, primarul Madridului a mai explicat ca, potrivit estimarilor, pana in anul 2050, orasele vor reuni 70% din populatia globala, acestea reprezentand locul unde violenta se manifesta pe diverse planuri: terorism, violenta intre bande, violenta de gen, in scoli sau in sport, diverse tipuri ale unei probleme care trebuie eradicata. Astfel, aceasta a subliniat ca este esentiala colaborarea autoritatilor din intreaga lume pentru elaborarea unei strategii clare, care sa puna capat violentelor urbane de orice fel, astfel incat orasele sa fie sigure pentru cetatenii lor.

În deschiderea evenimentului au mai vorbit despre strategiile de combatere a violențelor ministrul de Interne din guvernul spaniol, Fernando Grande Marlaska, unul din fondatorii Cvartetului pentru Dialog Național din Tunisia, Widet Bouchamaoui, (Cvartetul pentru Dialog National este laureat al Premiului Nobel pentru Pace în anul 2015) și primarul Barcelonei, Ada Colau.

Comitetul de organizare a evenimentului este format din consiliile locale ale oraselor Madrid, Paris si Barcelona, alături de organizații precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS), UN-HABITAT, International Association of Educator Cities (AICE), Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, (PNUD) etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.