Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Buzăului a scăpat de acuzaţiile DNA privind o posibilă fraudă cu fonduri europene: 'Nu avea cum să fie altfel'

Facebook
Constantin Toma

Procurorii anticorupţie de la DNA-Serviciul Teritorial Ploieşti, care au făcut cercetări cu privire la proiectul european pentru reabilitarea a trei străzi din Buzău, au dispus clasarea cauzei. Într-un document transmis Primăriei municipiului Buzău procurorii DNA au dispus o soluţie de clasare constatând că "faptele nu există"

Sesizarea de la care a fost deschis dosarul, mai întâi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, transferat apoi la DNA Ploieşti nu se confirmă şi astfel lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Buzău pe bani europeni pot continua.

Primarul Constantin Toma a organizat vineri o conferinţă de presă pentru a anunţa decizia procurorilor DNA despre care spune că o anticipa

„ Nu avea cum să fie altfel. Totul a fost cât se poate de legal, verificat şi răsverificat de atâţia oameni din diverse instituţii. Mulţumesc procurorului de caz pentru că, iată, a fost un tip corect şi a respins acea plângere penală ", a spus primarul Constantin Toma, potrivit news.ro.

În sesizarea iniţială care a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău iar ulterior a ajuns la DNA Ploieşti se arata că „autoritatea locală  din cadrul proiectului menţionat ar fi emis o autorizaţie de construire pentru modernizarea străzii Transilvaniei fără a avea eliberat aviz de la IPJ Buzău-Serviciul Rutier. Această autorizaţie ar fi ajutat Primăria Buzău să obţină nelegal fonduri europene în valoare de 88.000000 lei".

În urma anchetei a rezultat că Primăria Buzău a obţinut din anul 2021  patru avize la Serviciul Rutier al IPJ Buzău cel pentru strada Transilvaniei datând din decembrie 2021.

În urma unei adrese a DNA Ploieşti care anunţa că face cercetări pentru presupuse fapte de corupţie, AMPOR a decis suspendarea rambursărilor din fonduri europene în proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.