Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, somată de ALDE în cazul achiziției celor 100 de tramvaie de la turci

Foto Facebook
Gabriela Firea primaria Capitalei verde

Oportunitatea acordării către firma turcească Durmazlar a contractului de achiziție pentru 100 de tramvaie în București, contra sumei de 176 de milioane de euro, atrage, în sfârșit, atenția vieții politice. Patru consilieri generali ALDE afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată primarului Capitalei, că „lipsa de transparență manifestată în acest caz este de natură să încurajeze suspiciunile de favorizare a câștigătorului licitației de achiziție a celor 100 de tramvaie“, anunță cotidianul.ro.

Poziționarea ALDE poate duce, în cazul refuzului primarului general de elimina semnele de întrebare ridicate atât de membrii CGMB cât și de mass-media în acest caz, la „ruperea“ majorității pe care PSD o are, alături de consilierii ALDE.

Citește și: Victorie pe plan european pentru Laura Codruța Kovesi .

"SCRISOARE DESCHISĂ adresată primarului general al Municipiului București, d-na Gabriela Firea

Stimată doamnă Primar General,

Vă solicităm prin prezenta să reanalizați cu toată răspunderea care vă revine oportunitatea acordării către firma turcească Durmazlar a contractului de achiziție pentru tramvaie în București.

Prezenta solicitare se bazează pe faptul că este pentru a doua oară când un contract important de achiziție (după cel pentru autobuze) este acordat unei firme străine, în condițiile în care firme românești au capacitatea tehnică și financiară să îndeplinească cu succes condițiile impuse de caietul de sarcini.

Am luat act de problemele legate de licitația de achiziție a 100 de tramvaie destinate transportului public din Municipiul București. Din păcate, am luat act de aceste probleme ridicate atât de membri ai Consiliului General, cât și de mass media, deși considerăm că, atât noi, cât și cetățenii Capitalei, ar fi trebuit să fim informați în permanență de Primăria Generală cu privire la detaliile financiare și tehnice ale unei proceduri care presupune cheltuirea a 176 de milioane de euro din banii bucureștenilor. Considerăm că lipsa de transparență manifestată în acest caz este de natură să încurajeze suspiciunile de favorizare a câștigătorului licitației de achiziție a celor 100 de tramvaie.

Suntem susținători necondiționați ai transparenței totale a administrației publice. Considerăm că semnele de întrebare ridicate atât de membrii Consiliului General cât și de mass-media în acest caz trebuie să primească răspunsuri clare, detaliate și urgente, absența lor având valoarea unei confirmări a suspiciunilor de favorizare a câștigătorului. Pe aceste temeiuri, cerem „desecretizarea” tuturor documentelor și a informațiilor privitoare la această licitație.

În același timp, ca reprezentanți ai ALDE, partid care sprijină capitalul românesc, susținem și promovăm egalitatea de șanse dintre agenții economici români și cei străini atât în mediul economic concurențial, cât și în accesul la capitalul plasat de autoritățile publice în achiziții, investiții și servicii. Crearea de locuri de munca si valoare adaugată în industria românească sunt elemente esențiale pe care Consiliul General si Dvs., Doamnă Primar, nu le puteți ignora. Mai mult de atât, atâta vreme cât municipalități din România precum Cluj, Galați, Oradea și Arad au ales să doteze cu tramvaie ultramoderne produse în țară suntem convinși că va trebui și noi să dăm dovadă că o astfel de alegere este esențială pentru ca industria locală să își poată aduce toată contribuția la creșterea economică de care orice țară are nevoie.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

Vă solicităm, de aceea, identificarea și aplicarea mijloacelor legale de reluare a procedurilor de licitație în condiții de transparență totală și fără acte de natură să trezească suspiciuni de incorectitudine în defavoarea capitalului autohton.

Ne exprimăm speranța că veți acționa în conformitate atât cu prevederile legale, cât și cu interesul general de dezvoltare a economiei românești prin asigurarea condițiilor de concurență corectă și loială cu companiile străine pentru agenții economici naționali.

Cu considerație,

Consilierii generali ai ALDE:

Tomnița Florescu

Claudiu Catana

Tudor Ionescu

Valentin Voicu"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.