Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul care a pus gând rău VIDEOCHAT-ului: Vrea să le țină pe studente departe de această industrie

videochat

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a anunțat, luni, că vrea să interzică orice formă publicitate care promovează activități de tip videochat, după ce, în ultima perioadă, mai multe societăți de acest fel au început să se promoveze în apropierea campusurilor universitare, anunță MEDIAFAX.

Reclame la videochat au început să apară tot mai des pe mașini inscripționate sau pe afișe amplasate pe clădiri, în zona campusurilor universitare, iar primarul Iașului, Mihai Chirica, a anunțat, luni, că vrea să interzică acest fel de publicitate în oraș.

Citește și: Moise Guran, funcție-cheie în USR-PLUS! Alianța se transformă într-un singur partid

Chirica a spus că a solicitat realizarea unui proiect de hotărâre pentru Consiliul Local, ce a fost și supus dezbaterii publice, prin care se interzice „promovarea, sub orice formă, pe mijloacele fixe sau mobile, audio / video sau pe orice structură a oricărei forme de publicitate care promovează activități de tip videochat, în sensul de 'camchat', adică expunerea pentru o anumită perioadă a unui model în fața unei camere web, gratis sau contra plată”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Iași.

Practic, hotărârea ar interzice orice promovare pe domeniul public sau privat al Iașului, dar și pe clădiri private, mașini sau orice alte suprafețe care au expunere vizuală publică.

Potrivit sursei citate, cei care vor încălca această viitoare hotărâre va fi amendat de Poliția Locală, iar amenzile vor fi cuprinse între 2.400 și 2.500 de lei.

Citește și: Clădirile istorice emblemă ale Bucureștiului devin o țintă pentru investitorii imobiliari

„Amenda va putea fi aplicată atât proprietarului mijlocului publicitar, beneficiarului reclamei, cât și proprietarului imobilului pe care este amplasat mijlocul publicitar (teren, clădire, vehicul etc.)", se arată în comunicatul de presă citat.

Potrivit proiectului de hotărâre, promovarea activităților de videochat este făcută mai ales în zona campusurilor universitare și „se promit câștiguri financiare importante unei categorii sociale vulnerabile, așa cum sunt tinerii”.

Tot în proiectul de hotărâre se arată că acest informații sunt accesibile și minorilor, aceștia fiind expuși unor „reale pericole".

„Având în vedere că aceste activități încalcă normele de moralitate și pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică și psihică a copiilor și tinerilor, ținând cont de lipsa de maturitate intelectuală și nevoia de protecție a acestora, cât și de riscurile la care pot fi expuși, Primăria Municipiului Iași nu a avizat / autorizat astfel de campanii publicitare, considerând că astfel de reclame încurajează un comportament la limita moralei publice și sunt inadecvate a se desfășura pe raza Municipiului Iași", se arată în comunicatul transmis de Primăria Iași.

Citește și: Guvernul Orban începe săptămâna cu împrumuturi! O nouă sumă uriașă luată de la bănci

Până în prezent, polițiștii locali din Iași au dat mai multe amenzi celor care promovează activitățile de videochat, pentru lipsa avizelor de publicitate, însă acest lucru nu a oprit campanii de publicitate, iar amenzile au fost contestate în instanță.

Proiectul va fi dezbătut în următoarea ședință de Consiliu Local, ce va avea loc pe 31 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.