Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Ciprian Ciucu susţine reaşezarea competenţelor municipalităţii raportat la primăriile de sector

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, susţine nevoia unei reaşezări a competenţelor municipalităţii raportat la primăriile de sector, având în vedere suprapunerile în acest domeniu.

"La Primăria Capitalei s-au dezvoltat foarte multe instituţii care suprapun competenţele cu cele ale Primăriei de sector. Cel mai flagrant exemplu: conform legii, Primăria de sector are tot ce ţine de partea socială - DGASPC. (...) Peste asta vine o Direcţie de Asistenţă Socială a Primăriei Capitalei care are un buget formidabil, vorbim de ordinul sutelor de milioane de lei. (...) Primăria Capitalei are acum undeva la 100 de instituţii subordonate foarte, foarte mari, vorbim de Administraţia Străzilor, Administraţia Spitalelor, centre de seniori, de tineret, de elevi, un centru pentru protecţia plantelor, teatrele, muzeele adunate", a declarat Ciucu, marţi, la o dezbatere privind reforma administrativ-teritorială, potrivit agerpres.ro.

Potrivit primarului, între cele 100 de instituţii se numără şi cele 24 de companii municipale şi circa 10 Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), dintre care câteva "aberante", precum ADI pe iluminat dintre Bucureşti şi Snagov, ADI pe turism cu Constanţa şi Braşov.

"Este nevoie de o reformă la nivel de Primăria Capitalei şi de o reaşezare a competenţelor. (...) E nevoie, în primul rând, ca noi, primarii de sector, împreună cu primarul general, să venim şi să zicem: 'Acestea sunt competenţele Primăriei Capitalei, acestea sunt competenţele Primăriei de sector'. (...) A venit USR acum vreo doi ani cu o propunere de regândire şi reaşezare a competenţelor, eu aş pune-o pe masă, chiar dacă noi suntem de la PNL, nu am niciun fel de problemă, hai să plecăm de undeva şi să discutăm cum ar trebui să arate atât ca şi competenţe, dar şi ca buget, pentru că sunt foarte multe suprapuneri, nu ştie stânga ce face dreapta, nu există un sistem de planificare a investiţiilor în Bucureşti. (...) Sunt sectoare care şi-au înfiinţat şi ele companii municipale pe o piaţă de stat. Ai un fel de concurenţă între companii de stat care ţin ba de Primăria de sector, ba de Primăria Generală", a explicat Ciprian Ciucu.

În opinia sa, primarii din Bucureşti au aceleaşi probleme şi s-ar putea înţelege, dar e nevoie să pună cineva pe masă tema.

"Nu mi-am permis să pun pe masă deocamdată, (...) dar o voi pune pe masă, dacă nu o pune altcineva, pentru că aştept cumva coordonarea şi îndrumarea primarului general. E normal să-i dau acest timp să gândească şi el să aibă iniţiativa şi lidership-ul, pentru că e primar general. (...) Aceste redundanţe, aceste suprapuneri ne costă enorm. (...) Nu ştim unii de alţii. Suntem un oraş cu şapte primării şi cu şase oraşe diferite, cu standarde diferite de calitate şi de livrare a serviciilor publice, cu standarde diferite în ceea ce priveşte spaţiul verde, politica de dezvoltare şi aşa mai departe (...) După ce vom fi finalizat această etapă, deschidem discuţia şi cu Ilfovul", a precizat primarul Sectorului 6.

El a subliniat ca Bucureştiul e înconjurat de o salbă de circa 30 de localităţi, care pun "o presiune formidabilă" asupra sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.