Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul comunei Bocsig, declarat incompatibil de ANI

incompatibil

Primarul comunei Bocsig, Ioan Florin Ciul, a fost declarat în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), informează agerpres.ro

Potrivit ANI, cel în cauză se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 iunie 2008, întrucât simultan cu funcţia de primar a deţinut şi calitatea de reprezentant/membru al Ciul Ioan Florin "MCP" Întreprindere Familială.

INCIDENT aerian deasupra Mării Negre. Un avion spion american, INTERCEPTAT de armata rusă


În luna noiembrie a anului 2014, Curtea de Apel Timişoara a dispus anularea raportului de evaluare al ANI prin care primarul arădean de la Bocsig era declarat incompatibil, sentinţa fiind atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către ANI.

Dosarul Nicușor Constantinescu, în linie dreaptă: Decizia magistraților care l-ar putea înfunda


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul ANI împotriva sentinţei din 12 noiembrie 2014 a Curţii de Apel Timişoara şi a respins acţiunea formulată de reclamantul Ioan Florin Ciul, ca neîntemeiată. Sentinţa pronunţată în data de 11 mai a.c. este definitivă. 

"Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului", se arată în raportul ANI. 

Ioan Florin Ciul a fost ales primar al comunei în 2008, candidând pe listele PDL. A fost reales pe listele aceluiaşi partid şi în 2012, însă în anul 2014 a trecut la PSD, împreună cu 6 dintre cei 7 consilieri locali PDL din comună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.