Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul de district Traicio Traikov a inițiat o procedură de relocare a monumentului Armatei Sovietice din Sofia

bulgaria

Primarul de district Traicio Traikov iniţiază o procedură de relocare a monumentului Armatei Sovietice din Sofia, a anunţat Traikov pe pagina sa de Facebook.

Traikov a scris că motivul pentru care a fost iniţiată relocarea este că întregul Consiliu Municipal din Sofia, cu excepţia reprezentanţilor Partidului Socialist Bulgar, sprijină şi aşteaptă procedura, potrivit Agerpres.ro.

De ani de zile, politicieni, personalităţi publice, cetăţeni au cerut îndepărtarea monumentului din parc, comandat cândva de Prinţul Ferdinand. Aceşti oameni au înfiinţat un Comitet de iniţiativă şi o Asociaţie pentru dezmembrarea Monumentului Armatei Sovietice din Sofia, cu participarea lui Goran Blagoev, Ivo Indzhev, Ivan Sotirov, Marta Georghieva, Martin Zaimov şi Ekaterina Bonceva. În mai 2021, aceştia au trimis o scrisoare prim-ministrului interimar de atunci, Stefan Ianev, în care cereau îndepărtarea monumentelor sovietice din centrul Sofiei. În scrisoare se afirmă că guvernarea raională şi-a exprimat în mod clar dorinţa de a demonta monumentul printr-o decizie din 18 martie 1993. Cu toate acestea, dezmembrarea a fost oprită la ordinul ministrului de interne de atunci, Viktor Mihailov, din guvernul lui Liuben Berov, potrivit organizaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.