Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Botoșani a EXPLODAT din cauza disfuncționalităților platformei de vaccinare: Din păcate, ne încurcăm în platforme

cosmin andrei primar botosani

Primarul municipiului Botoşani, social-democratul Cosmin Andrei, şi-a manifestat dezamăgirea faţă de funcţionarea defectuoasă a platformei electronice în care sunt înregistrate persoanele care se vaccinează anti-COVID-19.

El a declarat, luni, cu prilejul deschiderii primului centru de vaccinare comunitar din municipiul Botoşani, că disfuncţionalităţile apărute în funcţionarea sistemului informatic generează întârzieri şi disconfort în procesul de vaccinare, conform Agerpres.

Citește și: PROBLEME pentru Gigi Becali: un transport cu medicamente INTERZISE în UE, dar care vindecă COVID-19, sunt BLOCATE în vamă

"Din păcate, când discutăm de operaţiuni de genul acesta, ne încurcăm în platforme. Şi astăzi am întârziat un pic din cauza unei platforme. Dar, iată, a început vaccinarea, chiar dacă ulterior va trebui să completăm datele, să le dăm persoanelor certificatele de vaccinare. Important este că am avut primul botoşănean care s-a vaccinat şi depunem tot efortul pentru a fi funcţionale şi celelalte două centre cu celulele pe care le au pentru a primi toţi botoşănenii care doresc să se vaccineze", a afirmat Cosmin Andrei.

Primarul Botoşaniului susţine că municipalitatea a investit în amenajarea centrului de vaccinare deschis la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" aproximativ 10.000 de lei, însă a alocat alţi 300.000 de lei pentru amenajarea celorlalte centre care urmează a fi create la nivel local.

"Nu am avut timpul necesar, nici resursele pentru a avea acest centru aşa cum ne-am fi dorit, să primim un sprijin mai consistent din partea Guvernului, aşa cum am spus de fiecare dată. Dar am reuşit să facem operaţional acest centru cu sume de la bugetul local şi cu sprijinul celor din subordinea noastră. Avem medici şi asistenţi de la cabinetele şcolare din subordinea Primăriei. Avem la înregistrarea persoanelor voluntari de la Situaţii de urgenţă, avem colegi de la Poliţia Locală. Centrul este funcţional. Acest lucru este cel mai important", a adăugat Andrei.

Primul centru de imunizare devenit funcţional pentru etapa a doua de vaccinare este cel de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din municipiul Botoşani.

Acesta va avea o capacitate de 120 de programări pe zi.

De miercuri, 20 ianuarie, va fi deschis un al doilea astfel de centru, cel din municipiul Dorohoi, care va funcţiona în Sala de sport din strada George Enescu nr. 53 şi va avea o capacitate de 60 de programări pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.