Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Istanbul a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare

cumhuriyet.com.tr
Ekrem Imamoglu

Primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu, a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare pentru că a insultat funcționarii Consiliului Electoral Suprem din Turcia (YSK), potrivit unei hotărâri judecătorești anunțate miercuri, informează presa turcă.

Imamoğlu este acuzat de funcționari într-un discurs pe care l-a ținut cu privire la o repetare a alegerilor pentru primărie din 2019. El afirmase că decizia celor șapte membri ai YSK care au votat în favoarea retragerii mandatului său de primar al Istanbulului nu înseamnă nimic pentru el. "Cei care au anulat alegerile din 31 martie sunt niște idioți", a spus primarul.

El a câștigat la limită acele alegeri în fața rivalului său din Partidul Justiției și Dezvoltării (AK Party), fostul prim-ministru Binali Yıldırım, aflat la guvernare, și, după ce acele rezultate au fost anulate, a câștigat cu o diferență confortabilă la reluarea scrutinului.

La alegerile din 31 martie, alegătorii din Istanbul au exprimat patru voturi diferite, alegând administratori de district, primari, consilii municipale și funcționari locali. Dintre aceste patru voturi, YSK a decis să anuleze doar rezultatul primarului din Istanbul.

Noile alegeri pentru funcția de primar vor avea loc la 23 iunie. YSK a declarat că decizia sa de a anula scrutinul s-a bazat pe documente de rezultat nesemnate de la alegeri și pe faptul că unii funcționari de la urne nu sunt funcționari publici.

Victoria lui Imamoğlu la primărie a marcat prima dată în ultimii 25 de ani când Partidul AK al președintelui Recep Tayyip Erdoğan și predecesorii săi au pierdut în cel mai mare oraș din Turcia.

El se numără printre numele care sunt luate în considerare pentru a candida la alegerile prezidențiale de anul viitor împotriva actualului președinte Erdoğan, în calitate de principal candidat al opoziției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.