Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Melitopol spune că Vladimir Putin face recrutări și din Ucraina: Locuitorii sunt folosiți ca și carne de tun

digi 24
ivan fedorov  primar melitopol

Oficialii ucraineni îi acuză pe ruși că organizează referendumuri de secesiune în patru regiuni ale Ucrainei ca pretext pentru a-i înrola pe ucraineni în armata rusă, potrivit CNN. „Scopul principal al falsului referendum este de a ne mobiliza locuitorii și de a-i folosi drept carne de tun", a declarat pe Telegram Ivan Fedorov, primarul ucrainean din Melitopol, un oraș ocupat de ruși. Oficialii ucraineni mai spun că deplasările tinerilor în afara Ucrainei ocupate au devenit mult mai dificile de când președintele rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială. Astfel de călătorii în sudul Ucrainei au fost dificile, dar posibile, prin coridoare amenajate, scrie Mediafax.

Centrul Național de Rezistență al Ucrainei, o divizie a Ministerului Apărării, a anunțat săptămâna trecută că armata rusă intenționează să impună mobilizarea de îndată ce „referendumurile" privind aderarea la Federația Rusă vor fi aprobate.

„Este clar că, după referendum, inamicul va anunța mobilizarea și pe teritoriile ocupate, deoarece are nevoie de resurse umane", au declarat reprezentanții Centrului de Rezistență.

Guvernul ucrainean susține că administrația din teritoriile ocupate, împreună cu Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), întocmesc liste cu mii de persoane care urmează să fie mobilizate în regiunile ucrainene Zaporojia și Herson.

În regiunea ucraineană Luhansk, care este aproape în întregime ocupată de Rusia și de forțele susținute de ruși, oficialii ucraineni spun că se face deja o recrutare pe scară largă.

„Spre deosebire de Federația Rusă, unde mobilizarea este parțială, în așa-numita RPL toată lumea este luată. În Svatove, de exemplu, ordinele de chemare sunt înmânate fiecărui bărbat în vârstă de 18 ani și peste. Unii indivizi, cum ar fi șoferii de camion, sunt trimiși imediat în unități militare, fără a fi instruiți, deoarece nu mai există întăriri pe care să le trimită pe linia frontului", a dezvăluit Serhii Hayday, șeful ucrainean al administrației militare din regiunea Luhansk, pe Telegram.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în weekend că în Crimeea anexată din 2014, recrutările îi vizează în mod special pe etnicii tătari, forțându-i să fugă din peninsulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.