Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Mogoșoaia amenință cu proteste! (VIDEO)

Primaria Mogosoaia
Paul Precup

Zilele acestea, în internet a început să fie distribuit un filmuleț, mai puțin obișnuit. Subiectul filmulețului, centura și lucrările necesare pentru fluidizarea traficului în zona Mogoșoaia. Ce este special la acest clip? Faptul că este realizat de o instituție a statului român, care atacă altă instituție a statului. Primăria comunei Mogoșoaia atacă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, din cauza faptului că în zonă nu se fac investiții pentru deblocarea traficului.

Am stat de vorbă cu primarul comunei, Paul Precup ,pentru a vedea de ce s-a ajuns aici:

Domnule primar, am văzut clipul distribuit pe pagina de facebook a primăriei. Dumneavoastră l-ați făcut și de ce ați ajuns să folosiți această metodă, sunteți foarte supărat pe altă instituție a statului?

Da, clipul este realizat de angajații noștri. Sunt foarte supărat pe CNAIR, pentru că de ani de zile ne poartă cu vorba. Avem un teanc de corespondență, avem schimburi de scrisori, dar uitați-vă ca de la revoluție până acum, nu au reușit să găsească o soluție pentru Mogoșoaia. La noi, traficul este blocat și dimineața și seara din cauza faptului că drumul național se intersectează cu centura și aici se blochează totul.

 

Dar este cam aceeași situație și cu Domneștiul și cu alte comune care intersectează centura, de ce v-ați găsit acum să faceți acest clip și să protestați?

Noi am făcut un studiu, ne-au ajutat ingineri de trafic și am văzut că lucrurile vor evolua în rău dacă nu se fac trei lucruri:1) semaforizarea intersecției de la benzinăria Lukoil. 2) pasaj peste centură, care să preia traficul. 3) lărgirea la 2 benzi a drumului național. Am ales această formulă, de a face public acest clip, pentru ca să înțeleagă și CNAIR, că doar o soluție integrată ne salvează. V-ați referit la Domnești, acolo măcar există soluția. La noi, compania națională nu vorbește despre o soluție integrată. Nu putem decât în acest fel să fluidizăm traficul. Doar o soluție din cele 3 nu va funcționa.

 

Credeți că este incompetența CNAIR sau rea voință faptul că la această oră nu au un proiect care să cuprindă această soluție integrată de care vorbiți dvs?

Cred că este puțin din fiecare. Dacă în 20 de ani nu ești în stare să îți etapizezi lucrări, să îți faci proiectele este prostie. Dar, nu exclud nici partea de rea voință. CNAIR transmite scrisori și spune că putem să  luăm noi drumul în administrare și să îl lărgim la 4 benzi. Asta nu este o soluție. Se va sta același timp în coadă, doar că o să stai pe două benzi, în loc de una, dacă nu se face și pasajul și intersecția semaforizată. Și eu ca primar de comună, cu buget limitat, vă zic că este rea voință. CNAIR încasează milioane de euro pe an din taxele celor care tranzitează Mogoșoaia. Adică, ei iau banii și vor ca noi să luăm din bugetul local alți bani ca să le facem treaba. Atunci, să desființăm Cnair, să încasăm noi banii și le arăt că rezolv problema într-un an de zile.

 

Ce va urma după acest filmuleț?

Dacă ne vor trata în același mod, probabil voi ajunge la ultima soluție și mă voi duce să fac acțiuni de protest chiar în fața sediului lor. M-am săturat să fiu plimbat cu vorba și să văd că zi de zi, concetățenii mei și cu mine stăm în trafic ore în șir doar pentru că CNAIR nu își face treaba. Noi, cei din comunele limitrofe Bucureștiului, suntem cei mai afectați de trafic. În București locuitorii mai se pot strecura printre străduțe. gândiți-vă că noi avem doar un drum pe unde putem circula. Nu avem soluții alternativă. Toți intrăm pe același drum și așteptăm să intrăm pe centură sau în București. Când se iese din Capitală, de pe 2 benzi, se ajunge pe o singură bandă. Suntem ca într-o pâlnie. Numărul de mașini va crește, numărul de oameni care tranzitează va crește, dar CNAIR nu e în stare să țină ritmul cu dezvoltarea și ne condamnă la blocaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.