Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Perieni care a postat datele izolaţilor la domiciliu instră SUB LUPA ANSPDCP

www.valtherm.ro
date caracter personal

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal după ce primarul comunei Perieni a publicat pe pagina sa de Facebook un tabel nominal cu persoanele aflate în izolare la domiciliu, potrivit Agerpres.

"Referitor la situaţia din comuna Perieni, am sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care va lua măsurile legale", au declarat pentru AGERPRES reprezentanţii IPJ Vaslui.

Citește și: Câte cazuri de coronavirus sunt, în realitate, în România? Doar așa ajungi să fii TESTAT!

Primarul comunei Perieni, Alexandru Iacob, a publicat o listă cu persoanele aflate în izolare şi a cerut sprijin populaţiei să ajute la identificarea celor întorşi din străinătate, postarea sa stârnind reacţii negative din partea unor cetăţeni, care au susţinut că prin publicarea listei se încalcă legea privind protecţia datelor cu caracter personal.

"Tabel nominal cu persoanele aflate în autoizolare în comuna Perieni. Pentru a monitoriza această situaţie, vă rugăm să ne sesizaţi dacă mai sunt persoane care sunt venite recent din afara ţării", este mesajul care însoţeşte fotografia cu lista postată de primar.

Potrivit listei publicate de primar, în comuna Perieni sunt izolate la domiciliu 62 de persoane. Lista conţine numele cetăţenilor întorşi din străinătate, data la care au intrat în izolare la domiciliu şi cea la care le expiră această perioadă, fără a cuprinde şi codurile numerice personale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.