Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Ploiești îi reclamă la Poliție pe inspectorii de salubritate din subordinea Consiliului Local

arhiva personala
Adrian Dobre

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a sesizat Poliţia cu privire la activitatea inspectorilor din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP), instituţie aflată în subordinea Consiliului Local, pe care-i acuză că au raportat că operatorului de salubritate îşi face treaba, deşi oraşul este sufocat de gunoaie. De mai multe săptămâni, locuitorii din zonele de blocuri nu mai au unde să depoziteze gunoiul din cauza deşeurilor neridicate, iar cei de la case nu ştiu când vor trece maşinile pentru a le ridica sacii cu resturi menajere, potrivit news.ro.

Edilul din Ploieşti a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a sesizat Poliţia cu privire la activitatea inspectorilor din cadrul RASP Ploieşti, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local Ploieşti, care susţin în documente oficiale că firma Rosal, care are contract de salubrizare în municipiul Ploieşti, îşi respectă termenii contractuali.

Concret, primarul Adrian Dobre a arătat că a descoperit documente semnate de angajaţii regiei publice în care aceştia confirmă faptul că în Ploieşti au fost măturate străzi care se aflau în reabilitare, sau care erau complet impracticabile din cauză că pe ele se făceau săpături pentru reţeaua de canalizare.

Citește și: Cutremur de surprafaţă de 5,3 grade, produs în Atena - USGS

De asemenea, potrivit primarului, inspectorii au raportat că firma Rosal a ridicat gunoiul de pe domeniul public şi ar trebui să încaseze bani, în condiţiile în care deşeurile au fost depozitate de oameni în afara rampelor special amenajate deocarece acestea sunt pline.

„Noi ajungem să plătim de două ori aceleaşi deşeuri pentru atunci când operatorul economic vine să ridice acele deşeuri, el le include în acele deşeuri abandonate care sunt incluse din nou la costuri, deşi ele sunt plătite de către cetăţenii care nu au unde să de arunce” a spus edilul Adrian Dobre.

Reprezentanţii Poliţiei Prahova au confirmat pentru News.ro că o sesizare cu privire la activitatea amgajaţilor RASP a fost depusă în cursul zilei de joi.

„A fost depusă o sesizare ieri (joi – n.r.) în care reclamă nereguli privind activitatea inspectorilor RASP. În urma verificărilor şi rezultatelor, dacă se va constata că sunt indicii de natură penală sau ar putea face obiectul unei infracţiuni se va întocmi dosar penal” a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţene Prahova, Alina Perşinaru.

Pe lângă sesizarea depusă la Poliţie, primarul municipiului Ploieşti a cerut şi demisia conducerii RASP.

„Camera de Conturi a confirmat abateri cu privire la activitatea Rosalului şi la modul în care RASP îşi îndeplineşte activitatea de monitorizare. Tocmai de aceea, am solicitat demiterea directorului şi a directorului tehnic al RASP pentru proasta gestionare a serviciilor publice, în special cele legate de salubritate” a mai afirmat Adrian Dobre.

Directorul RASP, Raul Petrescu, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere cu privire la acuzaţiile aduse de edil la adresa sa şi a subalternilor săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.