Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Râmnicu Vâlcea le propune locatarilor unui bloc a cărui mansardă a fost afectată de un incendiu să accepte demolarea întregii mansarde

ziaruldevalcea.ro
mircia gutau

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, le propune locuitorilor unui bloc a cărui mansardă a fost distrusă, în luna aprilie a acestui an, de un incendiu puternic, să fie de acord cu demolarea întregii mansarde, pentru ca municipalitatea să poată construi până la primele ninsori din acest sezon rece un acoperiş care să protejeze celelalte apartamente afectate de incendiu. În schimb, municipalitatea se obligă să acorde, în decurs de maxim un an, un sprijin financiar fiecărui proprietar de apartament de la mansardă, potrivit news.ro.

Edilul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a avut o întâlnire cu locatarii apartamentelor de la mansarda blocului C32 din cartierul Ostroveni, distrusă de un incendiu în luna aprilie, precum şi cu alţi proprietari de locuinţe din imobil, în special de la etajele superioare, care au fost afectate de incendiu şi de intervenţia pentru stingerea acestuia. În carul discuţiilor, primarul a făcut o propunere pentru a rezolva situaţia unora dintre locatarii apartamentelor afectate de incendiul violent.

”Primarul Gutău a venit şi cu o soluţie care să fie în avantajul tuturor părţilor implicate: semnarea unei Convenţii prin care Municipalitatea se obligă să acorde, în decurs de maxim un an, un sprijin financiar fiecărui proprietar al apartamentelor de la mansardă în schimbul acordului tuturor proprietarilor de demolare a întregii mansarde, Primăria urmând să construiască, până la venirea primelor ninsori, un acoperiş în două ape, aprobat deja prin HCL nr. 153/2022. Încheierea unei astfel de Convenţii ar urma să fie aprobată de Consiliul Local, iar în termenul de un an stipulat în document, Primăria va face demersuri pe lângă forurile judeţene şi cele centrale pentru obţinerea de fonduri în condiţiile legislaţiei aferente situaţiilor de urgenţă; în situaţia în care nu se reuşeşte atragerea acestor finanţări, plata ajutorului promis de Municipalitate se va face de la bugetul local”, a anunţat Primăria Râmnicu Vâlcea, într-un comunicat dat publicităţii după întâlnirea de miercuri.

Conform surdsei citate, soluţia propusă de primar ”a fost primită cu evidentă satisfacţie” atât de locatarii apartamentelor din mansarda distrusă de incendiu, cât şi de cei ai apartamentelor de la etajele superioare ale imobilului, semnificativ degradate.

”În perioada imediat următoare, juriştii din cadrul Primăriei municipiului, împreună cu avocaţii celor afectaţi, vor stabili modalităţile de iniţiere şi concretizare a acestei soluţii, astfel încât, în cel mai scurt timp, Convenţia să fie supusă aprobării Consiliului Local, resturile mansardei să fie eliminate, iar blocul C32 să poată intra în iarnă având asigurată protecţia celor 40 de apartamente până la etajul al patrulea”, a precizat municipalitatea.

În 26 aprilie, un incendiu puternic a izbucnit la mansarda blocului C32 din cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea. Pompierii au intervenit din exteriorul clădirii, dar şi din interior pentru a stinge flăcările care s-au extins pe o suprafaţă de peste 300 de metri pătraţi. Douăsprezece apartamente de pe două scări ale blocului au fost grav afectate, după ce a fost nevoie de decopertarea acoperişului, pentru a stinge focul care ardea sub tablă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.