Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Ierusalimului îi cere lui Trump să nu îşi uite o promisiune mai veche - FOTO

Primarul Ierusalimului i-a reamintit preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, de controversata sa promisiune din campanie de a muta Ambasada SUA în oraşul pe care îl conduce, conform unei scrisori de felicitare trimise miercuri, scrie DPA.

"Sunt încrezător că veţi continua să oferiţi mai multă putere oraşului nostru prin a-i reafirma suveranitatea şi a muta Ambasada SUA la Ierusalim", a scris primarul Nir Barkat în scrisoarea pe care a distribuit-o şi pe pagina sa de Twitter.

Scenariu ŞOC. Cum ar putea fi primele 100 de zile ale lui Trump la Casa Albă/ VIDEO

Trump i-a transmis premierului israelian Benjamin Netanyahu în cadrul unei întâlniri din septembrie la New York că, în cazul în care va deveni preşedinte, va recunoaşte Ierusalimul 'drept capitală indivizibilă' a Israelului, conform unui comunicat de presă.

Promisiuni similare făcute de alţi candidaţi la prezidenţialele din SUA în trecut, printre care şi fostul preşedinte George W. Bush, nu au mai fost puse în practică.

Accident HORROR în Londra. Morţi şi răniţi după deraierea unui tramvai FOTO/VIDEO

Deşi guvernul israelian îşi are sediul la Ierusalim şi insistă că oraşul este 'capitala sa eternă şi indivizibilă', restul lumii nu acceptă această poziţie, iar ambasadele străine sunt localizate în sau în apropiere de Tel Aviv.

Palestinienii vor ca Ierusalimul de Est, ocupat de Israel în războiul din 1967 şi anexat efectiv la scurt timp după, să fie capitala viitorului lor stat, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.