Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Kievului: 'A le ceda rușilor părți din teritoriul ucrainean nu este un compromis'

facebook.com
Vitali Klitschko

Discuțiile de pace sunt posibile doar după ce Rusia va părăsi Ucraina, a declarat Vitali Klitschko, primarul orașului Kiev. Klitschko a declarat pentru BBC că țara sa va intra în discuții de pace doar după ce „ultimul soldat rus va părăsi Ucraina".

Fostul campion mondial de box la categoria grea a participat la înmormântarea lui Roman Ratushnyi, un cunoscut activist în vârstă de 24 de ani, devenit luptător voluntar, care a fost ucis la Izium, în regiunea Harkov, la începutul acestei luni.

Unii oficiali ucraineni și-au exprimat îngrijorarea că aliații occidentali ar putea împinge țara lor spre un acord de pace cu Rusia, având în vedere consecințele războiului asupra aprovizionării cu alimente și energie și asupra economiei globale.

„Rușii au vorbit despre 'Să găsim un compromis'. Să găsim o soluție'. Despre ce vorbesc ei? Despre ce compromis? A le ceda rușilor părți din teritoriul ucrainean nu este un compromis. Sunt mai mult decât sigur că vom fi gata să discutăm cu rușii despre un compromis. Dacă ultimul soldat rus va părăsi Ucraina, va fi momentul să discutăm, dar nu încă. Rușii trebuie să plece din patria noastră", a spus Vitali Klitschko.

Comandanții ucraineni de pe linia frontului din Donbas, în estul țării, spun că sunt puternic depășiți de ruși și că pierd sute de soldați în fiecare zi. Totuși, și rușii au pierderi grele, susține Klitschko.

„Aceasta este o tragedie și pentru ruși și pentru Federația Rusă. Oamenii nu înțeleg asta acum, dar sunt sigur că vor realiza foarte curând realitatea. Rușii mor - pentru ce? Pentru ambiția lui Putin? De aceea, unitatea în jurul Ucrainei și a tuturor țărilor democratice este cheia pentru pace și libertate în Europa", a precizat Vitali Klitschko.

Decizia finală privind eventualele discuții de pace va aparține președintelui Volodimir Zelenski și guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.