Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Kievului: 'Ucraina luptă nu doar cu Rusia, ci cu întunericul totalitarismului'

vitali klitschko

Vladimir Putin încearcă să distrugă ucrainenii ca popor, dar lumea trebuie să-și amintească că după Ucraina va viza alte țări, a declarat Vitali Klitschko, primarul Kievului, într-un articol pentru ziarul britanic The Daily Mail.

Teroarea cu rachete pe care a pus-o în scenă în Ucraina este un semnal pentru toate celelalte state: „sunteți următorul”, transmite fostul luptător.

"Prin vizarea civililor pentru a-i distruge și a distruge infrastructura civilă, Rusia s-a dovedit încă o dată a fi un stat terorist. Acest act de crimă și pogrom premeditat este doar cel mai recent exemplu al intențiilor lui Vladimir Putin de a distruge ucrainenii ca popor. Dar spiritul nostru rămâne neîntrerupt. Fără panică și demoralizare. Ucrainenii în fiecare etapă a acestui război dureros au demonstrat amploarea resurselor lor interne. După prima explozie, kievenii obișnuiți s-au repezit în stradă pentru a-i ajuta pe răniți. Cei care au fost evacuați într-un loc sigur din metrou au petrecut următoarele cinci ore și jumătate mângâindu-se reciproc și cântând imnul național. Este posibil să învingi o astfel de națiune? Nu! Este posibil să zdrobim o astfel de națiune? Niciodată!", a spus Klitschko.

El a dat, de asemenea, un răspuns celor care încă mai cred că Ucraina trebuie să înceteze lupta pentru a evita războiul nuclear.

„Va ceda Marea Britanie, de exemplu, o parte din teritoriile sale pentru a face un acord de "pace" cu o armată invadatoare care vrea să o distrugă? Ați renunța la independența țării dumneavoastră, la libertatea copiilor dumneavoastră? Nu cred. Același lucru este valabil și pentru Ucraina. Iată ce vă voi spune: Putin nu va opri șantajul nuclear al lumii civilizate dacă va reuși să-și îndeplinească misiunea de a suprima Ucraina. Sângele imperial al lui Putin nu se va termina aici. El va viza alte țări și vor fi mult mai multe victime. Bombardamentele de la Kiev nu au fost un atac doar asupra Ucrainei – ele conțin un semnal pentru restul lumii: urmați voi", a precizat Vitali Klitschko.

Primarul Kievului a precizat că Ucraina se află în prima linie a războiului pentru civilizație. Ucrainenii au vărsat sânge pentru a se proteja nu numai pe ei înșiși, ci întreaga lume civilizată.

"Ceea ce se desfășoară la Kiev este o bătălie în lupta pentru civilizație, care este indisolubil legată de păstrarea democrației și a libertății. La urma urmei, Ucraina luptă nu doar cu Rusia, ci cu întunericul totalitarismului și arbitrariului", a declarat Klitschko.

El a subliniat că bombele rusești nu vor forța Ucraina să se retragă. Dar Ucraina are nevoie de mai multe arme, sprijin economic și sancțiuni mai dure împotriva "dictatorului nebun".

"Împotriva noastră este un stat care vrea să devoreze teritoriul altcuiva și să șteargă o națiune suverană. Noi, care nu am dezlănțuit acest conflict, luptăm pentru familiile noastre, pentru libertatea noastră, pentru viitorul copiilor noștri. Aceasta este casa noastră: nu avem cum să ne retragem. Trebuie să câștigăm. Aceasta este țara noastră, iar adevărul este de partea noastră. Nu ne vom întoarce niciodată la trecutul sovietic. Kievul este capitala mândră și antică a unui stat care se îndreaptă spre viitorul său european. Iar bombele Moscovei nu ne vor opri", a rezumat Vitali Klitschko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.