Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe anunță că restricţiile anti-COVID ar putea fi menţinute încă două săptămâni

facebook.com
izolare coronavirus

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi că este foarte posibil ca măsurile suplimentare de siguranţă instituite în oraş ca urmare a creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19 la peste 3 la mia de locuitori să fie menţinute încă două săptămâni.

"Din păcate, cifrele nu sunt încurajatoare. Sfântu Gheorghe încă este la aproximativ 4 la mie, şansele ca acest procent să scadă până luni sub 3 la mie sunt, practic, aproape nule. Deci, foarte probabil vom discuta despre prelungirea cu încă două săptămâni a acestor măsuri (...) E o chestiune matematică. Dacă scădem sub trei la mie, copiii noştri vor putea merge măcar la nivel de sistem hibrid, dar vor putea merge la şcoală, dacă în continuare rămânem la cifra de peste 3 la mie, nu vor putea merge la şcoală (...) Reglementarea este valabilă peste tot şi eu spun că doar de noi depinde ce facem, cum ne protejăm ca să nu ajungem în situaţia în care să rămână acest procent ridicat în săptămânile şi lunile următoare", a declarat Antal Arpad, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

Municipiul Sfântu Gheorghe a fost inclus în data de 19 octombrie pe "lista roşie" a localităţilor în care incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spaţiile publice deschise şi închise, a interzis organizarea de evenimente publice şi private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), precum şi activitatea în interiorul restaurantelor, barurilor şi cafenelelor.

Totodată, a suspendat activitatea piscinelor, sălilor de jocuri, cinematografelor, sălilor de spectacole şi fitness, teatrelor şi muzeelor, iar toate unităţile şcolare au trecut la scenariul roşu, cursurile desfăşurându-se exclusiv online.

Potrivit datelor transmise joi de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţul Covasna incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 2,43/1.000 de locuitori, însă în 16 localităţi aceasta a depăşit 3 la mia de locuitori, fiind vorba despre Sfântu Gheorghe, Angheluş, Baraolt, Belani, Bita, Brateş, Chilieni, Dobârlău, Mereni, Micloşoara, Pachia, Pădureni, Poian, Sâncraiu, Valea Dobârlăului şi Valea Zălanului.

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!

De asemenea, în 27 de localităţi incidenţa cazurilor este între 1,5 şi 3/1.000 locuitori, în 30 de localităţi sub 1,5/1000 de locuitori, iar 49 de localităţi nu au niciun caz pozitiv.

De la începutul pandemiei în judeţul Covasna au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 2.103 persoane, dintre care 57 în ultimele 24 de ore, iar 60 de persoane au decedat.

La ora actuală, sunt izolate în unităţi spitaliceşti 106 persoane diagnosticate cu COVID-19, iar 811 sunt în carantină la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.