Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, crede că cei izolaţi sau cei în carantină ar trebui să poarte brăţări electronice

Tion
Nicolae Robu

Primarul municipiului Timişoara spune că este foarte bine că a tras un semnal de alarmă în ceea ce îi priveşte pe cei care ar trebui să stea izolaţi la domiciliu sau în carantină, dar care nu respectă restricţia şi susţine că aceştia ar trebui să poarte brăţări electronice, anunță news.ro.

Nicolae Robu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după ce a tras un semnal de alarmă, cei izolaţi sau cei aflaţi în carantină, acum respectă restricţiile impuse de autorităţi.

Citește și: Informații importante! Gigi Becali a investit 40.000 de euro în teste

„A fost foarte bine că am tras un semnal de alarmă, atunci, vizavi de statutul de izolat la domiciliu, pentru că acum stau la domiciliu, s-au făcut verificări în continuare şi membrii familiilor celor care au primit ei, ca persoane intrate în ţară, acest statut de izolat la domiciliu. Până nu am tras eu semnalul de alarmă că e plină comunitatea de oameni care ar trebui să stea izolaţi, împreună cu membrii familiilor lor, lucrul acesta nu se întâmpla. Nici nu mă gândesc la consecinţe. Acum ne bucurăm să primim informaţii pozitive că se respectă acest statut”, a spus Robu.

Edilul mai spune că pentru astfel de situaţii ar fi necesare brăţările electronice.

„Pentru astfel de situaţii, statul român, ar trebui să aibă brăţări electronice sau alte dispozitive. De ce fugim de aceste lucruri? Nu pot să înţeleg. Că nu o să fugim la nesfârşit. Nu înseamnă niciun atentat la drepturi civile, cetăţeneşti. Este vorba de situaţii speciale în care anumiţi cetăţeni trebuie ţinuţi sub monitorizare şi trebuie folosită tehnologia pentru asta. Sigur, varianta ieftină este o brăţară simplă, cum se stă la hoteluri, la cluburi sau cu acea ştampilare care iarăşi se practică la hoteluri, la cluburi, dar o variantă mult mai eficientă este cu un emiţător”, a mai spus Robu.

Citește și: Senzațional! Imaginile cu tânărul care a mers până în Iași dintr-un sat aflat la 40 de kilometri distanță călare pe cal, au devenit virale pe rețelele de socializare

Potrivit acestuia, ”nu e normal ca oameni nevinovaţi, care au dreptul la viaţă, să ajungă să sufere sau chiar să îşi piardă viaţa din cauza unor iresponsabili”.

”Dacă acum am fi dispus de aceste mijloace tehnice şi persoanele care ar trebui să fie izolate, sunt izolate, atunci nu s-ar fi întâmplat multe. Şi de aici pleacă totul. Pot să fie medicii oricât de competenţi, se pot lua orice măsuri - şi eu sunt mulţumit de deciziile Guvernului şi ale preşedintelui Klaus Iohannis - s-a făcut ce trebuie. Noi, nu fac eu aprecierile, dar pot spune că ne-am străduit. Toate sunt degeaba, dacă unii sunt paraleli cu societatea”, a declarat Nicolae Robu.

Recent, pe pagina sa de Facebook, Nicolae Robu se întreba dacă nu cumva ar fi fost bună aplicarea unei ştampile pe mâna persoanei care ar trebui să stea în izolare sau în carantină, aşa cum se întâmplă în India.

Citește și: Ludovic Orban a comis-o: ‘Am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare a cadrelor medicale și a pacienților’

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 7.219 persoane. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.