Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul oraşului american Seattle a demisionat, după o serie de acuzații de agresiuni sexuale

fluentu.com
demisie

Primarul oraşul american Seattle, Ed Murray, a demisionat marţi, în urma unei serii de acuzaţii de agresiuni sexuale asupra unor adolescenţi, fapte care ar data de câteva decenii şi pe care el le neagă, informează AFP, potrivit agerpres.ro

Murray a renunţat deja la campania sa de realegere la primăria acestui oraş din nord-vestul SUA din cauza unei prime serii de acuzaţii, însă noile acuzaţii care i s-au adus marţi au precipitat plecarea sa. 

"A devenit clar pentru mine, date fiind ultimele informaţii apărute în presă, că ar fi mai bine pentru oraş ca eu să mă retrag", a precizat el într-un comunicat. 

Cotidianul Seattle Times a scris marţi că o a cincea persoană, un văr al lui Murray, Joseph Dyer, în vârstă de 54 de ani, afirmă că el l-a forţat să aibă relaţiile sexuale când avea 13 ani, în anii '70. 

"Deşi acuzaţiile care mi se aduc sunt false, este important ca problemele mele personale să nu împiedice buna funcţionare a treburilor oraşului", a adăugat primarul. 

Democratul Murray, deschis homosexual, primar al oraşului Seattle din 2013, va fi înlocuit miercuri de un membru al consiliului municipal, Bruce Harrell, care va decide dacă va ocupa această funcţie pentru restul mandatului lui Murray. 

"Sunt mândru de ceea ce am realizat în 19 ani" ca ales al statului Washington şi apoi ca primar al oraşului Seattle, a precizat Murray, subliniind că a contribuit la adoptarea unei 'legi far' privind drepturile homosexualilor şi la o alta privind egalitatea dreptului la căsătorie. 

În aprilie a fost depusă o plângere împotriva lui Murray în care acesta era acuzat că a plătit pentru relaţii sexuale cu un adolescent drogat şi fără domiciliu, în vârstă de 15 ani, în 1986-1987, când Murray avea circa 32 de ani. 

Un altă bărbat, Jeffrey Simpson, 49 de ani, locuitor din Portland, în statul vecin Oregon, l-a acuzat de asemenea în trecut pe primar că l-a agresat sexual când era minor. 

Lloyd Anderson, un alt acuzator, s-a declarat 'victorios' într-o declaraţie publicată de Seattle Times, "dar întristat că a fost nevoie de o altă victimă pentru ca el să demisioneze". "Mă întreb câte altele mai sunt", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.