Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul orașului New York anunță redeschiderea completă de la 1 iulie, după mai mult de un an de restricții

SAE Institute
New York City

New York City intenționează să se „redeschidă complet” pe 1 iulie, după mai mult de un an de restricții induse de coronavirus, a declarat joi primarul Bill de Blasio, după vaccinarea unui mare procent din cei 8 milioane de locuitori ai orașului, relatează Reuters, potrivit mediafax.ro.

"Suntem pregătiți pentru deschiderea magazinelor, a birourilor companiilor și a teatrelor la capacitate maximă", a spus de Blasio pe MSNBC.

Primarul a declarat că optimismul său cu privire la revenirea iminentă a orașului la normal reflectă succesul unui efort masiv de a face vaccina locuitorii. El a spus că 6,3 milioane de doze de vaccin au fost administrate în orașul cu aproximativ 8,3 milioane de locuitori.

„Vedem că s-au vaccinat extraordinar de mulți oameni”, a spus el. "Știam că efortul de vaccinare va crește și va crește și a trebuit să continuăm să lucrăm din greu la asta".

Nu a fost clar imediat modul în care planurile primarului se vor potrivi cu cele ale guvernului, care are controlul asupra restricțiilor de funcționare a restaurantelor și a altor afaceri.

În prezent, New York Yankees și Mets solicită celor care participă la jocuri de baseball să facă un test COVID-19 rapid sau să prezinte dovezi ale vaccinării înainte de a intra pe stadioane. Prezența este limitată la 20% din capacitate.

Teatrele de pe Broadway au început să se redeschidă în această lună pentru evenimente speciale, în fața unui public limitat.

Anunțul lui De Blasio vine la o zi după ce guvernatorul orașului New York, Andrew Cuomo, a anunțat o serie de măsuri de relaxare pentru restaurante, terase și baruri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.