Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul orașului Zărnești, trimis în judecată de DNA - Ar fi încercat să obțină fonduri europene cu documente false

Sigla DNA

Primarul din Zărnești a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru tentativă de fraudă cu bani de la Uniunea Europeană.

Alexandru Lucian Igrişan (PSD) a fost trimis în judecată în stare de libertate, sub acuzația că ar fi pus la dipoziţia Ministerului Dezvoltării mai multe documente false privind finalizarea unui centru de informare şi promovare turistică, în încercarea de a obţine, pe nedrept, fonduri nerambursabile de aproximativ 300.000 de lei.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în cursul anului 2016, în vederea finanţării proiectului "Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică în Oraşul Zărneşti", finanţat din fonduri nerambursabile, Alexandru Lucian Igrişan ar fi depus la autoritatea finanţatoare - Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice - mai multe documente false cum ar fi: situaţii de lucrări, procesul verbal de recepţie, raportul dirigintelui de şantier, ce atestau, contrar realităţii, finalizarea lucrărilor.

"În demersurile sale, inculpatul Alexandru Lucian Igrişan ar fi beneficiat de sprijinul a patru persoane (trei angajaţi ai Primăriei Zărneşti şi un diriginte de şantier) care, la vremea respectivă, au întocmit şi semnat documentele menţionate", arată anchetatorii.

Pe 10 octombrie 2016, urmare a neregulilor constatate, Ministerul Dezvoltării Regioanle și Administrației Publice a reziliat contractul de finanţare fără a efectua nicio plată către Primăria Zărneşti, informează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.