Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Reghinului, trimis în judecată pentru luare de mită

mita euro

Primarul Reghinului, Maria Precup, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Au mai fost trimiși în judecată Sebastian Moldovan, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: dare de mită, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, Mihai Țocu, diriginte de șantier, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals în înscrisuri sub semnătură privată,  fals intelectual, în formă continuată, și Camelia Diaconu, arhitectul șef al municipiului Reghin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, uz de fals și fals intelectual, în formă continuată, se arată într-un comunicat al DNA.

În vara anului 2012, Precup Maria, în calitate de primar al municipiului Reghin, i-a pretins inculpatului Moldovan Sebastian Iuliu, administrator al unei societăți comerciale, să îi remită o sumă de bani pentru o anumită persoană (bani ce nu i se cuveneau în mod legal), iar în schimb, edilul trebuia să accepte la plată decontarea unor lucrări neexecutate de respectiva societate, în cadrul proiectului de amenajare a unei străzi din municipiul Reghin.

Persoana ce urma să beneficieze de banii ceruți drept mită de primar era reprezentanta unei alte societăți comerciale față de care se instituiseră măsuri de executare silită pe motive de neplată a obligațiilor către bugetul de stat. Procurorii DNA precizează că prin activitățile ilegale s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, jud. Mureș, de 76.059,44 lei, reprezentând lucrări neefectuate și, în consecință, un folos necuvenit societății comerciale care trebuia să execute lucrările de amenajare.

Primăria municipiului Reghin s-a constituit parte civilă cu suma de 76.059,44 lei, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.