Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand acuză Ministerul Culturii că blochează avizul pentru exproprierea Casei Miclescu din Bd. Kiseleff

sibiu100.ro
Ministerul Culturii

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand acuză Ministerul Culturii că blochează avizul pentru exproprierea Casei Miclescu din Bd. Kiseleff. Ea arată că ministrul Lucian Romaşcanu i-a transmis că nu dă aviz Primăriei fiindcă el ”consideră că nu e un monument istoric iar salvarea acestuia nu este de interes local şi naţional”, potrivit news.ro.

”Trec aproape zilnic pe lângă Casa Miclescu din Bd. Kiseleff. Şi de fiecare dată îmi promit că nu voi lăsa să dispară. Din 2015 mă lupt să salvez această bijuterie a arhitecturii neoromâneşti. Şi n-am stat degeaba. Am declanşat procedurile pentru exproprierea acestui imobil pentru cauză de utilitate publică”, scrie primarul Sectorului 1.

Clotilde Armad afirmă că, ”deşi Ministerul Culturii a dat iniţial, în 2019, acest aviz, la solicitarea Primăriei Capitalei, în prezent blochează această procedură”.

”Actualii proprietari au deschis şi un proces în care cer declasarea imobilului şi radierea din Lista Monumentelor Istorice. Au câştigat în primă instanţă, la Curtea de Apel Ploieşti, după ce procesul a fost strămutat din Bucureşti, dar cazul este pe rol la Înalta Curte, în faza de recurs. Interesele imobiliare sunt uriaşe pe Bd. Kiseleff. Iar lucrurile s-au oprit la Ministerul Culturii, minister condus de dl. Lucian Romaşcanu. Pentru o asemenea procedură este nevoie de un aviz al ministerului Culturii şi dl. Romaşcanu ne spune că nu ne dă aviz fiindcă el consideră că nu e un monument istoric iar salvarea acestuia nu este de interes local şi naţional. Da, aţi citit foarte bine. Eu am recitit de mai multe ori pentru că nu-mi vine să cred”, spune primarul.

Clotilde Armand mai scrie că, ”probabil că dacă s-ar fi construit un complex rezidenţial în locul Casei Miclescu n-ar fi întârziat un asemenea aviz”.

”Rar mi-a fost dat să citesc un răspuns oficial umplut cu atâta ignoranţă şi nepăsare faţă de moştenirea culturală şi patrimoniul ţării. Aşa arată respectul PSD faţă de ce au construit înaintaşii noştri. Şi ştiţi ce este mai dureros? Că nu-i costă nimic pe actualii guvernanţi ca să salveze un asemenea edificiu. E gratis! Este nevoie doar de voinţă, perseverenţă şi mai ales multă iubire faţă memoria şi zestrea culturală. Eu voi continua să lupt până când am să salvez Casa Miclescu”, mai spune Clotilde Armand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.