Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Sectorului 2 propune ca bunurile amplasate ilegal pe spaţiul public să fie ridicate şi valorificate

Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, propune aprobarea unui regulament privind valorificarea bunurilor amplasate ilegal pe spaţiul public, un proiect pe această temă urmând a fi discutat în şedinţa Consiliului Local din 31 martie.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, în prezent, ulterior parcurgerii procedurii legale de somare, a proprietarului/ proprietarilor de a elibera prin forţe şi pe cheltuială proprie domeniul public, se aplică procedura de eliberare a domeniului public prin demolarea/desprinderea obiectelor în cauză, încărcarea şi transportarea lor în spaţiul special amenajat de Administraţia Domeniului Public Sector 2, unde sunt stocate pentru un interval de timp, sub pază, pentru a putea permite proprietarului să îşi exercite dreptul de a le recupera, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu își încalcă una dintre marile promisiuni ale mandatului: pune cruce depolitizării

"În situaţia în care, după expirarea termenului de stocare, proprietarul/proprietarii nu îşi recuperează bunul ridicat de pe domeniul public, în practică se impune o procedură de valorificare a acestor bunuri amplasate ilegal pe domeniul public al Sectorului 2 pentru recuperarea cheltuielilor efectuate cu prilejul desfiinţării construcţiilor ilegal amplasate/edificate", prevede sursa citată.

Regulamentul propus prin proiect stipulează că, în maxim 10 zile calendaristice de la data depozitării construcţiei demolate, ADP Sector 2 va transmite proprietarului/deţinătorului bunului, printr-un înscris comunicat cu confirmare de primire, o copie conformă cu originalul de pe procesul verbal de inventariere, solicitarea de a achita cheltuielile efectuare cu prilejul desfiinţării conform legii, precum şi comunicarea obligaţiei de preluare a construcţiei/materialelor ridicate de pe domeniul public/privat cu prilejul desfiinţării. Proprietarului bunului i se va comunica faptul că, în caz de neconformare, urmează a se proceda la compensarea de drept a contravalorii bunurilor cu suma datorată pentru efectuarea operaţiunilor de desfiinţare.

De asemenea, i se va transmite că refuzul preluării bunului/materialelor, după plata prealabilă a cheltuielilor legate de dezafectarea acestuia, în maxim 30 de zile calendaristice de la primirea înştiinţării, echivalează cu renunţarea tacită la bunurile respective, urmând a se proceda la valorificarea acestora pentru compensarea de drept a cheltuielilor efectuate.

În cazul renunţării tacite, se va întocmi un proces-verbal de constatare a situaţiei de fapt şi se va propune valorificarea bunului, conform dispoziţiilor legale în vigoare.

Dacă sumele rezultate în urma valorificării bunurilor sunt mai mici decât cheltuielile efectuate cu desfiinţarea, transportul şi depozitarea construcţiei ilegale, diferenţa se va recupera de la proprietarul acesteia, dacă este cunoscut.

Restituirea construcţiilor demontate sau a materialelor rezultate în urma dezafectării se va face în baza cererii scrise a proprietarului acestora depusă la ghişeul registratură din cadrul ADP Sector 2 sau pe adresa de e-mail office@adp2.ro. Solicitantul va fi înştiinţat în privinţa obligaţiei de a achita prealabil restituirii contravaloarea lucrărilor de desfiinţare, a serviciilor generate de dezafectarea domeniului public/privat şi transportul la locul de depozitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.