Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu: 'Planificarea oraşelor nu a avut în vedere o serie de funcţiuni urbane'

Radu Mihaiu

Planificarea oraşelor în perioada comunistă nu a luat în considerare anumite aspecte care creează în prezent probleme legate de funcţiunile urbane, a atras atenţia, miercuri, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

"Planificarea oraşelor nu s-a făcut având în minte colectare separată şi legea prevede acum că se dau nişte autorizaţii de construire într-o formă care este aproape imposibil de respectat, în anumite cartiere, cu precădere în cele foarte dense. (...) A doua problemă este că planificarea comunistă s-a făcut pentru a descuraja şi ascunde oamenii cu dizabilităţi, cu probleme de deplasare. (...) Lumea s-a schimbat, avem probleme semnificative în acest moment de acomodare a maşinilor şi parcărilor", a explicat Mihaiu, la o dezbatere online organizată de UrbanizeHub.

Potrivit edilului Sectorului 2, oraşul trebuie să se schimbe pentru ca oamenii să poată să folosească mai puţine maşini. "Asta e greu, pentru că şi pentru vechile planificări urbane nu avem tot ce ne trebuie. (...) Ne-am spart capetele (...) pentru a găsi locuri de creşă pe normativele modificate. (...) Trebuie să respectăm aceste normative şi ţesutul urban nu prevede aceste lucruri. Ne chinuim foarte tare să asigurăm nişte funcţiuni urbane care nu au fost gândite atunci", a punctat Radu Mihaiu, potrivit Agerpres.

El a subliniat că rolul autorităţilor locale este multiplu - să încerce să înţeleagă ce fac cu actualele zone, aşa cum au fost ele planificate, şi cum pot le pot modifica.

"În continuare nu vor răspunde 100% nevoilor oamenilor actuali, dar măcar vor răspunde într-o măsură mai mare şi să vedem şi cum se creează noile zone, (...) să ne gândim ce facem acestea", a adăugat Mihaiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.