Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu: Vom lansa luni o hartă a lucrărilor publice

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ciprian Ciucu

Primarul Ciprian Ciucu a anunţat că va lansa luni o hartă a lucrărilor publice din Sectorul 6, menţionând că nu toate sunt derulate de autoritatea locală pe care o conduce şi unele trenează "de foarte mult timp", anunță Agerpres.

"Vom lansa luni o hartă a lucrărilor publice din Sectorul 6, pentru că lumea pe mine mă întreabă 'Ce e cu lucrarea asta, ce e cu lucrarea cealaltă?' şi eu zic: 'Nu ştiu, că nu sunt ale mele, sunt ale Primăriei Generale, care are mai mulţi operatori'. (...) Facem demersuri ca să identificăm toate lucrările în timp real, cu fotografie şi o să public o hartă a acestor lucrări, pentru că unele dintre ele trenează de foarte mult timp, o hartă în care să fie foarte clar când a început lucrarea, când se termină, dacă şi-a depăşit termenul, care e garanţia, cine e operatorul care o face. (...) Nu vreau să fie o hartă a ruşinii, dar probabil aşa va deveni, pentru că sunt operatori care stau cu lunile cu şantierele deschise la mine în sector şi pe mine mă înjură lumea", a explicat Ciprian Ciucu, vineri, la o dezbatere online pe tema digitalizării Bucureştiului, organizată în cadrul Tech Expo.

Primarul Sectorului 6 mai doreşte ca, până la sfârşitul mandatului, să facă şi o hartă cu toate investiţiile, şcolile şi parcurile.

În opinia sa, principalele nevoi de digitalizare în sector vizează partea de flux intern şi interfaţă cu oamenii, interacţiunea cu cetăţenii pe hărţi, în timp real, şi securitatea.

"Principalele noastre proiecte de digitalizare sunt 'Primărie fără hârtii', început de fosta administraţie, (...) peste care va veni un site care este concepţia noastră proprie, ce va fi, de fapt, interfaţa cu cetăţeanul, iar 'Primărie fără hârtii' prin acest portal va interacţiona şi va înregistra fluxurile interne. Avem un proiect pe care-l depunem în curând şi e despre 3.000 de camere video care să creeze capacitatea de interacţiune şi de acţiune în teren a Poliţiei Locale pentru a creşte siguranţa cetăţeanului şi mai avem o serie de colaborări cu colegii de la o fundaţie care ne va oferi o aplicaţie ca să identificăm în timp real construcţii ilegale", a menţionat Ciprian Ciucu.

El a spus că se gândeşte să monteze sute de senzori de calitate a aerului în sector, printr-un proiect de "citizen science".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.