Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL Primarul şi un comisar de poliţie, reţinuţi de DNA pt 'livrare' de permise - Sunt duşi la Tribunal să explice cum primeau mită

permis

DNA anun'[ oficial reţinerea primarului comunei Valea Dragului, Marin Mototolea, şi a comisarului Mitică Văduva, şeful de la Permise Giurgiu, ambii acuzaţi de fapte de corupţie.

Mitică, șef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Giurgiu, este acuzat că ar fi primit mită de zece ori în vreme ce Mototolea este acuzat de complicitate la faptele ofiţerului.

DNA arată în actele emise pe numele celor doi că în perioada 13 mai 2019 – 24 iulie 2019,Văduva, în calitatea sus menționată, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane (intermediari și candidați) diverse sume de bani pentru promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere, pentru programarea „peste rând” a candidaților la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere (art. 8 alin. 5 din Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, prevede că programarea la proba practică se face în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării) şi pentru - înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.

Citeşte şi: Mascații au DESCINS și și-au SĂLTAT propriii colegi din MAI - Percheziții la Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu

În cazul a patru astfel de programări, ofițerul de poliție ar fi primit banii de la inculpatul Mototolea Marin.

Din probe a rezultat faptul că inculpatul Văduva Mitică ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenții la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, 300 de Euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgență” a autoturismelor, mai spun procurorii DNA.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte 11 persoane.

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 20 septembrie 2019, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Amintim că, în cursul zilei de 19 septembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 26 locații, situate în județul Giurgiu, dintre care una s-a desfășurat la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Giurgiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.