Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul suspendat al Bacăului vrea să candideze din nou: Are două dosare de corupție

stavarache

Romeo Stavarache, primarul suspendat al municipiului Bacău după ce în două dosare de corupţie a fost condamnat în primă instanţă la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, respectiv, trimis în judecată, a remis luni Biroului Electoral Municipal dosarul candidaturii sale pentru un al patrulea mandat de edil şef al oraşului.

Neavând voie să intre în sediul Primăriei Bacău, ca urmare a interdicţiei decise de instanţa judecătorească care i-a impus controlul judiciar, Stavarache şi-a depus documentele necesare prin intermediul unui împuternicit. "Am înregistrat dosarul trimis de Romeo Stavarache prin intermediul unui avocat împuternicit. Potrivit documentelor el va candida independent", a precizat pentru Agerpres judecătorul Simona Panfil, locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral Municipal Bacău. La începutul lunii martie, Romeo Stavarache a fost plasat în arest la domiciliu de Tribunalul Bacău după ce procurorii au constatat că încercase să intre în contact cu martorii din dosarul de mită în care este judecat. În cadrul aceluiaşi demers judecătoresc, el a primit şi interdicţia de a îndeplini atribuţiile de primar. La începutul lunii aprilie, Curtea de Apel i-a schimbat măsura preventivă din arest la domiciliu în control judiciar.

Stavarache a mai fost condamnat în primă instanţă la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare de magistraţi ai Tribunalului Bacău, tot pentru acte de corupţie, şi într-un alt dosar ce se judecă la Curtea de Apel Alba, după ce ÎCCJ decisese strămutarea sa de pe rolul instanţei similare din Bacău, la cererea primarului suspendat al Bacăului. Contactat telefonic, Romeo Stavarache nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere asupra candidaturii sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.