Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Timișoarei, reacție FURIBUNDĂ, după ce taximetriștii au făcut scandal în cartierul său, în urma bătăii cu uber-iștii

www.renasterea.ro
Nicolae Robu

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, condamnă, într-un mesaj pe Facebook, scandalul dintre şoferii de taxi şi cei de la Uber şi spune că este inadmisibil să se recurgă la violenţe, mai ales că legea nu este încălcată de niciuna dintre cele două părţi.

În postarea sa de pe Facebook, Nicolae Robu spune că nu este posibil ca şoferii să îşi facă singuri dreptate, iar ce vinovaţi trebuie să fie identificaţi şi pedepsiţi.

Citește și: Ministrul Justiției, despre evaluarea lui Kovesi: 'Pașii se văd sau nu se văd'

”Este inadmisibil, deopotrivă pentru uber-işti şi pentru taximetrişti -de data aceasta se spune că a început un uber-ist- să recurgă la violenţe, fie ele verbale sau, cu atât mai mult, fizice, în alţi termeni, să-şi facă singuri dreptate, în înţelegerea subiectivă, discreţionară, pe care fiecare o are asupra situaţiei. Iar cei ce fac aşa ceva, trebuie identificaţi şi pedepsiţi exemplar!”, a scris Nicolae Robu.

Edilul spune că fenomenul Uber se manifestă în întreaga lume şi că primăria nu are nicio implicare.

”Fenomenul uber se manifestă în întreaga lume, cu plusurile şi cu minusurile pe care le are. Niciunde nu sunt implicate Primăriile, aşa cum nici în Timişoara, Primăria nu are nicio implicare. Taximetriştii trebuie sa înţeleagă că eu şi instituţia pe care o conduc, ca şi Consiliul Local, nu putem să restricţionăm ce permite legea. Ei nu nouă trebuie să ni se adreseze, ci instanţelor de judecată, dacă consideră că uber nu funcţionează legal. Gestul taximetriştilor de a protesta prin faţa locuinţei mele -mai exact: blocului în care locuiesc- este incorect, cu atât mai mult cu cât, aşa cum cei corecţi dintre ei recunosc şi o spun deschis, le-am rezolvat o mulţime de probleme pe care cu administraţia precedentă nu le-au putut rezolva”, a mai scris Robu.

Primarul municipiului Timişoara a cerut, la final, şoferulor de taxi şi celor de la Uber să fie civilizaţi.

Citește și: Tăriceanu continuă 'războiul' cu 'statul paralel': 'Printr-o relaţie solidă Guvern - Parlament vom putea să câştigăm lupta'

”Cer, deopotrivă taximetriştilor şi uber-iştilor, să dea dovadă de o conduită corectă, civilizată şi să acţioneze strict în limitele legii, sub orice privinţe. Iar responsabililor sistemului uber, le solicit să facă o verificare atentă a persoanelor pe care le acceptă în sistem, dat fiind că acestor persoane, cetăţenii le încredinţează însăşi viaţa lor, în momentul în care le devin clienţi. În sistemul de taxi, ştiu că acest lucru se face”, a notat Nicolae Robu, potrivit News.ro.

Un scandal a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Timişoara, între şoferii de taxi şi cei de la Uber, după ce un taximetrist a anunţat prin staţie că a fost agresat de mai mulţi şoferi de la Uber. Colegii taximetristului au pornit în căutarea celor care l-ar fi agresat, apoi s-au dus în cartierul Soarelui, unde locuieşte primarul Nicolae Robu, şi au claxonat îndelung, în semn de protest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.