Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele afișe electorale au apărut în Piatra-Neamț, deși Guvernul Orban nu a stabilit, oficial, data alegerilor locale

afis 3

Primele afișe electorale au apărut, joi, în centrul orașului Piatra-Neamț, deși Guvernul Orban nu a stabilit, oficial, data alegerilor locale. Președintele PSD Piatra-Neamț, organizație căreia îi apațin afișele, susține că acestea nu conțin mesaje electorale, ci „mesaje politice”, anunță MEDIAFAX.

Mai multe mesaje sub sigla PSD au apărut, joi, pe un cub amplasat în centrul orașului Piatra-Neamț. Reprezentanții primăriei susțin că, în acest caz, nu se încalcă nicio reglementare locală sau națională.

Citește și: Se dau 200 de milioane de euro pentru români. Cine poate beneficia de bani?

„Există în Piatra-Neamț o serie de restricții referitoare la afișajul electoral, dar acesta este interzis doar în anumite zone. În acest caz, nu considerăm că se încalcă vreo prevedere locală în acest sens”, a transmis Gabriel Muraru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra-Neamț.

La rândul lor, reprezentanții PSD, căruia îi aparțin afișele, susțin că acestea nu conțin mesaje electorale, ci „mesaje politice”.

„Exact cum ați văzut pe cub, sunt mesajele noastre ca și organizație. Face parte din programul organizației PSD Piatra-Neamț. Citiți acolo, ceea ce vedeți, ceea ce ne dorim, noi, ca și organizație”, a spus Florentina Moise, președintele PSD Piatra-Neamț.

Citește și: Gigi Becali acuzat de spălare de bani: ‘Nu sunt nici măcar suspect’

Alegerile locale ar urma să aibă loc, cel mai probabil, în data de 14 iunie, a precizat, luni, premierul Ludovic Orban.

„Primarii m-au întrebat când estimez că vor fi organizate alegerile locale și am răspuns că, cel mai probabil, în data de 14 iunie. Am și prezentat argumentele: pe 31 mai și pe 7 iunie, fiind sărbători, Rusaliile, ar fi o impietate să organizezi alegerile când sunt sărbători creștine. Așa ceva nu se face. Atunci, termenul de 24 mai este un termen din scurt, așa că cel mai probabil va fi data de 14 iunie”, a declarat Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.