Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele beneficii economice obținute de Erdogan de la Rusia după ce a blocat negocierile de aderare la NATO a Suediei și Finlandei

turkish airlines

Autoritatile Federatiei Ruse si Turciei au convenit să crească numarul zborurilor de pasageri către Turcia ale companiilor aeriene rusesti și turcești, a declarat vicepremierul rus Alexander Novak la postul de televiziune "Rusia 24", în urma unei vizite în această țară, relatează Interfax.

  • Context: Informația apare în contextul în care Turcia a blocat începutul negocierilor de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei, au confirmat miercuri pentru dpa surse din Alianţa nord-atlantică. Astfel, Consiliul Nord-Atlantic, care guvernează Alianţa, nu a putut lua decizia de a începe procesul de aderare, aşa cum era planificat. Suedia şi Finlanda şi-au depus oficial cererile de aderare într-o ceremonie online desfăşurată mai devreme miercuri (mai multe aici).

Problema dezvoltării turismului s-a aflat pe ordinea de zi a întâlnirii lui Novak cu vicepreședintele turc Fuat Oktay și ministrul comerțului, președintele părții turce a Comisiei interguvernamentale turce Mehmet Mus. "Astăzi am discutat în detaliu despre acest lucru cu ministrul comerțului din Turcia și cu vicepreședintele Turciei despre dezvoltarea turismului în Turcia. Anul trecut, numărul turiștilor din Federația Rusă în Turcia s-a ridicat la 4,7 milioane de oameni. Anul acesta, pentru a menține un astfel de număr sau chiar pentru a crește, aceștia au vorbit despre necesitatea asigurării legăturilor de transport. S-a ajuns la un acord pentru creșterea numărului de zboruri atât de la Turkish Airlines, cât și de la companiile noastre", a declarat Novak.

Șefa Agenției Federale pentru Turism din Rusia, Zarina Doguzova, a declarat miercuri că, în urma rezultatelor activității comune a departamentului și a Ministerului Transporturilor, au fost convenite 450 de zboruri charter suplimentare pe săptămână către Turcia până la 1 iulie. "Împreună cu Ministerul Transporturilor, lucrăm la extinderea traficului aerian cu țările prietenoase. În luna mai, 290 de zboruri zburau în fiecare săptămână spre Turcia. Săptămâna trecută, până la 1 iulie, au fost convenite peste 450 de zboruri pe săptămână pe ruta turcească. Este foarte important ca mediul de afaceri să aibă posibilitatea de a-și îndeplini obligațiile față de turiști", a subliniat șeful Agenției Federale pentru Turism. Doguzova a menționat că, din cauza sancțiunilor, datoria operatorilor de turism față de turiști, care a scăzut la 5 miliarde de ruble până la începutul acestui an după depășirea consecințelor coronavirusului, a crescut la 490 de miliarde de ruble în destinații străine.

Vezi și: Oficial Antalya: Trebuie să compensăm pierderea turiştilor ucraineni cu cei din Serbia, România, Republica Moldova şi Bulgaria

Din cauza incapacității de a efectua transportul turiștilor în Turcia cu aeronave ale companiilor aeriene rusești după impunerea de sancțiuni de către Uniunea Europeană și Statele Unite, transportatorii aerieni turci au propus creșterea numărului de zboruri către Rusia pentru a transporta turiști.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.