Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele brute subscrise de Vienna Insurance Group în România au crescut cu 3,7% în primele nouă luni din 2020

facebook.com
asigurari insurance

Vienna Insurance Group (VIG), prezent în România prin Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a înregistrat în primele nouă luni prime brute subscrise de 354,8 milioane de euro, în creştere cu 3,7% faţă de perioada similară a anului trecut, de 342,1 milioane euro.

Profitul înainte de impozitare s-a ridicat la 13,5 milioane euro, la finalul primelor nouă luni, de la 3 milioane euro în perioada similară din 2019, potrivit news.ro.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

La nivel global, Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) a înregistrat venituri din prime de circa 8 miliarde de euro, în creştere cu 1,7%. Rata combinată s-a îmbunătăţit comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 96,1%.

”Pandemia de Covid-19 a avut un impact semnificativ asupra rezultatului financiar, care a scăzut cu 18%, la 513 milioane de euro. În plus, deprecierea fondului comercial în valoare de 118 milioane de euro din prima jumătate a anului 2020 a avut un impact asupra profitului înainte de impozitare”, arată grupul.

„Rezultatele Vienna Insurance Group indică o performanţă solidă în pofida situaţiei dificile cauzată de pandemia de Covid-19. Din punct de vedere operaţional, considerăm că suntem în continuare capabili să gestionăm impactul pandemiei asupra grupului”, a declarat Elisabeth Stadler, directorul general al Vienna Insurance Group.

După primele trei trimestre din 2020, veniturile totale din prime au crescut cu 1,7%, până la 7,986 miliarde de euro. Grupul a raportat o creştere constantă a primelor, în pofida impactului semnificativ al pandemiei de Covid-19. Cu excepţia asigurărilor de viaţă, unde veniturile din prime au scăzut uşor cu aproximativ 1%, toate liniile de business au raportat creşteri în primele trei trimestre ale acestui an, în special segmentul ”alte asigurări de bunuri” (+ 5,3%).

Creşterea veniturilor din prime a fost determinată în principal de pieţele din Austria şi Polonia. Pieţele din Turcia /Georgia, România şi Ungaria au raportat, de asemenea, creşteri peste medie ale veniturilor din prime.

”Profitul înainte de impozitare a fost de 266,3 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2020, în scădere cu 29,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acest indicator a fost puternic influenţat de scăderea rezultatului financiar, precum şi de deprecierea fondului comercial efectuată pentru pieţele din Bulgaria, Croaţia şi Georgia în prima jumătate a anului 2020. Fără această depreciere a fondului comercial, de aproximativ 118 milioane de euro, profitul înainte de impozitare ar fi crescut cu 2,1% până la 384,1 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2020. Rezultatul financiar (inclusiv rezultatul companiilor consolidate prin metoda capitalului propriu) s-a ridicat la aproximativ 513 milioane de euro, marcând o scădere de 18% faţă de anul anterior ca urmare a evoluţiei negative a pieţelor de capital din cauza Covid-19, precum şi ca urmare a unor efecte cu caracter excepţional”, mai arată grupul.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

Profitul după impozitare şi interesele minoritare a fost de 175 de milioane de euro (- 22,7%) la sfârşitul primelor trei trimestre ale anului 2020. Republica Cehă, România şi Slovacia au avut cele mai mari contribuţii în termeni absoluţi la creşterea profitului înainte de impozitare

Rata combinată este de 96,1%, valoare uşor mai mică decât cea din anul precedent (96,4%). Acest lucru s-a datorat parţial îmbunătăţirii ratei daunei ca urmare a pandemiei. Cheltuielile cu despăgubirile au crescut odată ce au fost relaxate restricţiile de circulaţie în mai multe ţări, astfel că au crescut şi rezervele pentru daune.

”Ca urmare a situaţiei actuale, caracterizată prin diferite forme de carantinare şi restricţii pentru combaterea Covid-19, este încă dificil să facem estimări cu privire la impactul macroeconomic pe termen mediu şi lung al pandemiei şi, prin urmare, cu privire la impactul pandemiei asupra industriei asigurărilor. Pe medie, regiunea ECE a traversat mai bine primul val al pandemiei decât au făcut-o Austria şi Europa de Vest. Cu toate acestea, situaţia s-a schimbat în timpul celui de-al doilea val, iar multe ţări din regiune au înregistrat rate de infectare foarte mari”, spun reprezentanţii grupului.

Prognozele economice actuale revizuite pentru regiune estimează o recesiune în al patrulea trimestru al anului 2020, revenirea economiei urmând a fi mai slabă decât se estimase în urmă cu doar câteva săptămâni.

”Ţinând cont de cele mai recente evoluţii şi de nivelul de volatilitate dificil de prevăzut de pe pieţele de capital, ne aşteptăm ca profitul înainte de impozitare pentru întregul an să se situeze în intervalul cuprins între 300 şi 350 de milioane de euro”, a spus Elisabeth Stadler.

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de ţări. Are peste 25.000 de angajaţi şi peste 22 de milioane de clienţi. Acţiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.