Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele căsătorii între persoane de același sex în Elveția au avut loc vineri

BFMTV
casatorii gay

Primele căsătorii între persoane de același sex în Elveția au avut loc vineri. Elvețienii sunt codași în Europa de Vest în ceea ce privește legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

Alois Carnier, în vârstă de 57 de ani, și Peter Leu, în vârstă de 67 de ani, și-au spus vineri "din toată inima, da" unul altuia, în momentul în care căsătoriile între persoane de același sex au devenit legale în Elveția, scrie Reuters.

Este pentru prima dată când doi bărbați au ieșit de la starea civilă din orașul lor, Schaffhausen, ca o pereche căsătorită.

În septembrie anul trecut, alegătorii au aprobat inițiativa "Căsătorie pentru toți" cu o majoritate de aproape două treimi, ceea ce a făcut din Elveția una dintre ultimele țări din Europa de Vest care a legalizat căsătoriile între persoane de același sex, potrivit Mediafax.ro.

"Ceremonia a fost cu adevărat foarte importantă pentru mine, deoarece acest lucru a fost pregătit de 20 de ani", a declarat Carnier, care a încheiat un parteneriat înregistrat cu Leu în 2014 și a fost activ într-o campanie de zeci de ani pentru recunoașterea drepturilor homosexualilor.

În cealaltă parte a țării, la Geneva, Aline, în vârstă de 46 de ani, și Laure, în vârstă de 45 de ani, s-au căsătorit, de asemenea, după ce au fost împreună timp de 21 de ani. Cuplul are un fiu de patru ani și, la fel ca Leu și Carnier, au fost anterior într-un parteneriat civil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.