Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele concluzii ale alegerilor din SUA: republicanii nu înregistrează valul la care sperau. Democrații sunt în mare dificultate (CNN)

Alegeri SUA

Bătălia pentru controlul Congresului începe să prindă contur pe măsură ce voturile sunt numărate în cursele tot mai strânse de pe întreg teritoriul SUA. Republicanii au răsturnat locurile deținute de democrați în Florida, Georgia și Virginia, se arată într-o analiză realizată de CNN.

Dar mai mulți democrați în funcție, inclusiv doi membri ai Camerei în Virginia, au câștigat curse cheie, iar alții conduceau - un semn că republicanii au un avantaj, dar nu valul pe care îl sperau la nivel național.

Iată câteva concluzii timpurii, în timp ce voturile continuă să fie numărate în cursele cheie:

Decizia împărțită din Virginia oferă primele semnale: trei curse ale Camerei controlate de democrați în Virginia au fost privite pe scară largă ca un semnal de avertizare timpurie a rezultatelor din această noapte.

Democrații au deținut locuri în două districte din Virginia pe care Biden le-a câștigat în 2020. CNN a proiectat că democrata Jennifer Wexton a câștigat candidatura sa la realegere în districtul 10 din Virginia. Într-o cursă și mai competitivă, CNN a proiectat că reprezentanta Abigail Spanberger a câștigat, de asemenea, realegerea în Districtul 7 din Virginia.

Dar democrații au pierdut în sud-estul Virginiei, CNN preconizând că senatorul republican Jen Kiggans a învins-o pe reprezentanta democrată Elaine Luria.

Un alt membru al comitetului din 6 ianuarie pierde: Luria, membră a comitetului select al Camerei care investighează atacul de la 6 ianuarie asupra Capitoliului, a pierdut locul său din Virginia Beach, potrivit proiecțiilor CNN.

Ea îl învinsese pe fostul reprezentant republican republican Scott Taylor în 2018 și 2020. Dar districtul devenise un teren ușor mai favorabil pentru republicani în urma redistribuirii: Biden a câștigat versiunea anterioară cu 5 puncte, iar în noul district ar fi pierdut cu 2 puncte.

O mare victorie democrată în Senat: La fel ca și Virginia în Cameră, New Hampshire a fost un prim rezultat cheie în bătălia pentru controlul Senatului, unde democrații nu-și pot permite să piardă un loc în încercarea de a-și păstra majoritatea. Senatoarea Maggie Hassan, o democrată la primul mandat care s-a confruntat cu generalul de brigadă în retragere al armatei republicane Don Bolduc, a câștigat cursa, potrivit proiectelor CNN.

Dacă Hassan ar fi pierdut, atunci s-ar fi pus capăt speranțelor democraților de a-și păstra majoritatea. Partidul încă mai apără locuri în Arizona, Georgia și Nevada și încearcă să compenseze eventualele pierderi în luptele pentru locurile deținute de republicani în Pennsylvania și Wisconsin - astfel că va fi nevoie de timp pentru a stabili controlul Senatului.

DeSantis și 2024: Guvernatorul Ron DeSantis a câștigat în Florida - oferind marje istorice în teritoriul democrat prin victoria sa asupra reprezentantului democrat Charlie Crist, într-o noapte care îi oferă un argument puternic dacă va căuta nominalizarea prezidențială 2024 a Partidului Republican.

Victoriile ușoare ale lui DeSantis, care conducea cu aproape 20 de puncte procentuale, cu 92% din voturile estimate numărate, și ale senatorului Marco Rubio, care avea un avans de 17 puncte, au fost suficiente pentru a pune sub semnul întrebării statutul Floridei de indicator național.

GOP face progrese în rândul latino-americanilor din Florida: Republicanii au sperat să se bazeze pe avansul lui Trump în rândul alegătorilor latino-americani în 2020, o tendință care ar putea remodela peisajele politice din mai multe state oscilante dacă va continua. Cel mai puternic semnal timpuriu că GOP a continuat să înregistreze câștiguri a venit în comitatul Miami-Dade, unde locuiește o mare populație cubaneză.

Un indicator cheie va fi reprezentat de trei curse cheie pentru Camera Reprezentanților din Texas, unde GOP speră ca alegătorii conservatori din punct de vedere cultural din Rio Grande Valley să se orienteze în favoarea lor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.