Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele concluzii ale aterizării ratate în cazul avionului de la Cluj-Napoca

avion deraiat cluj

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile a emis o declarație provizorie privind evenimentul de aviatie produs pe Aeroportul International "Avram Iancu" Cluj, in data de 07 ianuarie 2016, in care a fost implicata aeronava tip Boeing 737-400, inregistrata YR-BAS, operata de Blue Air. CIAS spune că vremea a fost de vină pentru ratarea aterizării. Piloții erau la curent cu starea vremii, iar frânarea a fost făcută manual, în timp ce aeronava avea suficient combustibil în rezervoare fie să aștepte în aer, fie să aterizeze pe un alt aeroport. În momentul frânării, aeronava avea o viteză de 111km/h.

Citește și: Bucureștiul va fi paralizat marți: Se anunță un nou miting

”Avand in vedere evenimentul de aviatie produs in data de 07 ianuarie 2016, pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, în care a fost implicată o aeronavă aparținând companiei Blue Air - Airline Management Solutions, inregistrata YR-BAS, in conformitate cu prevederile Anexei 13 ICAO si ale Regulamentului (UE) 996/2010, CIAS emite această declarație provizorie cu scopul de a aduce la cunoștința opiniei publice stadiul în care se află investigația.

CIAS, prin emiterea Raportului Final al investigației privind siguranța aviației civile nu urmărește stabilirea de vinovați sau vinovății, ci are ca unic obiectiv determinarea reală a cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea evenimentului și emiterea unor recomandări de siguranță, urmărind ca prin implementarea acestora să se prevină producerea unor evenimente similare.

Citește și: Simona Halep, o nouă UMILINȚĂ: A pierdut primul meci din Fed Cup cu Pliskova

Investigațiile privind siguranța sunt independente, distincte de orice proceduri judiciare sau administrative destinate stabilirii culpei sau răspunderii și nu aduc atingere acestor proceduri.”

Documentul poate fi citit INTEGRAL AICI

Citește și: Carmen Brumă, iubita lui Mircea, Badea, fără sutien și chiloți / FOTO HOT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.