Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele declarații de la reuniunea NATO: Stoltenberg face anunțul după ce Zelenski a cerut scut aerian deasupra Ucrainei

Aliaţii Ucrainei s-au reunit miercuri la Bruxelles pentru a-i consolida apărarea anti-aeriană, ”prioritatea” lor, după o serie de atacuri ruseşti masive ale mai multor oraşe ucrainene şi în timp ce confruntări armate continuă în sudul şi estul ţării, relatează AFP. Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov a spus doar câteva cuvinte la sosirea sa la sediul NATO.

El a rezumat, astfel, în mod lacomnic subiectul reuniunii - ”sisteme de apărare anti-aeriană”. Ucrainenii au o ”nevoie urgentă” de apărare anti-aeriană, pentru a face faţă bombardamentelor orbeşti ale Rusiei, a recunoscut secretarul general al NATO Jens Stoltenberg la începutul unei reuniuni a miniştrilor Apărării din statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice, scrie News.ro.

Citește și: Ucraina anunță oficial câți bani s-au pompat în război: 19,4 miliarde de dolari au fost dați numai de aliați

”Unii aliaţi au furnizat asemena sisteme de apărare”, a subliniat Stoltenberg. ”Dar ucrainenii au nevoie de mai multe”, a pledat el. ”Ei au nevoie de diverse tipuri de apărare aeriană, cu rază scurtă de acţiune, cu rază lungă de acţiune, sisteme împotriva rachetelor balisticfe, rachetelor de croazieră, dronelor”, a enumerat secretarul secretar al NATO, ”diverse sisteme pentru diverse sarcini”, a explicat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut să se creeze un ”scut anti-aerian” deasupra Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.