Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele detalii despre bomba care a omorât-o pe fiica ideologului lui Vladimir Putin

defenseromania.ro
Dughin

Puterea dispozitivului exploziv plasat sub jeep-ul în care se afla jurnalista Daria Dughina a fost echivalentul a 400 de grame de TNT, notează duminică agentia rusă Tass, citând agențiile de aplicare a legii.

"Puterea bombei a fost de aproximativ 400g în echivalent TNT. Părți ale dispozitivului exploziv au fost trimise pentru examinare", a declarat interlocutorul agenției Tass.

Daria Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin - considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi susţinător al ideii că Rusia trebuie "să absoarbă" Ucraina - a fost ucisă în maşina în care se afla, la periferia Moscovei. Explozia s-a produs sâmbătă seara la ora locală 21:00 (18:00 GMT).

Daria Dughina a fost ucisă în momentul în care un presupus dispozitiv exploziv a fost detonat la bordul maşinii Toyota Land Cruiser cu care femeia circula.

Maşina aparţinea tatălui femeii şi că probabil că el era ţinta atacului. Tatăl şi fiica participaseră la un festival în afara Moscovei, iar Dughin s-a hotărât în ultimul moment să ia altă maşină.

Aleksandr Dughin, tatăl Dariei, pledează de mult timp pentru unificarea teritoriilor rusofone şi a altor regiuni într-un nou imperiu rus vast. El şi-ar dori ca noul imperiu să includă Ucraina unde forţele ruse desfăşoară ceea ce Moscova numeşte "o operaţiune militară specială" pentru demilitarizarea Ucrainei.

Influenţa lui Dughin, aflat pe lista de sancţiuni a SUA, asupra preşedintelui rus Vladimir Putin, a devenit temă de speculaţii, în contextul în care unii observatori ai Rusiei apreciază că influenţa sa este semnificativă, în timp ce alţii o consideră minimă, scrie Reuters.

Daria Dughina, care era cunoscută şi sub numele de Platonova şi despre care presa de stat rusă scrie că avea 30 de ani, susţinea pe larg ideile tatălui ei şi a apărut la televiziunea de stat pentru a-şi anunţa sprijinul pentru acţiunile Rusiei în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.