Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele două cazuri complexe din acest an, rezolvate cu succes la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara

Dr. Bogdan Marțian în cadrul unei intervenții de chirurgie robotică

Pacienţii cu stenoze aortice sunt aşteptaţi la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) din Timişoara pentru investigaţii şi selecţii în vederea unor proceduri intervenţionale complexe, primele două din acest an fiind realizate, vineri, cu succes, potrivit Agerpres.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a IBC Timişoara, prof. dr. Marian Gaşpar, a declarat că intervenţiile fost efectuate de către o echipă complexă formată din cardiologi intervenţionişti, chirurgi cardiaci, medici anestezişti, echocardiografişti şi personal medical special.

Echipa a fost formată din conf. dr. Cristian Mornos, dr. Daniel Brie, dr. Ştefan Moţ (Cluj), proctor din partea firmei Medtronic, dr. Oprişan Gabriel, dr. Ani Mornos, prof. dr. Marian Gaşpar, coordonator de program.

Citește și: Raportul oficial al Ministerului de Interne îi contrazice pe polițiștii care zic că nu dau amenzi: 36.000 de amenzi, în ultimele 7 zile!

"Prima intervenţie a constat în implantarea unei valve cardiace aortice percutan (TAVI) unui pacient în vârstă de 74 de ani, diagnosticat cu stenoză valvulară aortică severă şi factori de risc pentru operaţia clasică, continuând Programul început în 2018. Cea de a doua intervenţie a fost o procedură paleativă, dilatarea valvei aortice cu ajutorul unui balon introdus percutan, la un pacient aflat în stare critică, cu endocardită valvulară. Prin această procedură se ameliorează starea pacientului până la intervenţia chirurgicală", detaliază dr. Marian Gaşpar într-un comunicat remis AGERPRES.

Costul unei astfel de proceduri este de 25.000 de euro, dar este acoperit de către Ministerul Sănătăţii, prin programele naţionale specifice, repartizate la Centrele de cardiologie, care au competenţa necesară pentru implantarea acestor valve.

Aceste proceduri se efectuează atât în spitalele publice, cât şi în cele private, unde pacientul mai plăteşte o parte din cheltuielile de spitalizare.

"Aşteptăm pacienţii cu stenoze aortice, să fie investigaţi şi selectaţi de către echipa Heart Team pentru această procedură, programul fiind susţinut de conducerea ICB, manager conf. dr. Constantin Luca, director medical dr. Adina Bucur, prof. dr. Marian Gaşpar, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiacă, Ministerul Sănătăţii şi de către tot personalul implicat în tratarea pacienţilor cardiovasculari din cadrul ICB Timişoara", transmite dr. Marian Gaşpar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.