Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele două contracte cu finanțare din Fondul pentru Modernizare semnate la Ministerul Energiei în Bihor: investiții de peste 4,2 milioane de lei

Ministerul Energiei
Sebastian Burduja

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă, vineri, că au fost semnate primele două contracte cu finanţare din Fondul pentru Modernizare pentru instituţii publice, fiind vizate două investiţii – în valoare de peste 4,2 milioane de lei - în judeţul Bihor. Ministrul anunţă că s-au depus în total peste 1.200 de solicitări, iar evaluarea şi contractarea continuă.

”Am început contractarea apelului din Fondul pentru Modernizare pentru instituţii publice — investiţii în energie verde pentru comunităţi din toată România. Pe 6 decembrie 2023, am lansat apelul adresat instituţiilor publice. În timp record, echipa Ministerului Energiei a trecut prin etapele de evaluare şi contractare pentru primii beneficiari. E ceea ce am solicitat: să accelerăm la maxim investiţiile”, a scris, vineri după-amiază, pe Face book, ministrul Energiei, potrivit news.ro.

Sebastian Burduja anunţă că au fost semnate primele două contracte - oraşul Ştei şi comuna Cociuba Mare din Bihor, investiţiile contractate cumulând peste 4,2 milioane de lei, cu o putere totală instalată de 0,649 MW.

”Continuăm la foc continuu evaluarea şi contractarea. Până în prezent, au fost depuse 1.227 aplicaţii de finanţare, iar alocarea financiară este suficientă pentru aproximativ 960 de proiecte eligibile. Vom depune eforturi pentru suplimentarea bugetului de jumătate de miliard de euro”, a mai transmis ministrul.

Sprijinul financiar sub formă de grant, în cadrul apelului de proiecte are la bază principiul ”primul venit, primul evaluat evaluat şi contractat, cu respectarea condiţiilor din ghid”, este acordat instituţiilor publice pentru investiţii destinate producţiei de energie electrică din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.