Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primele IMAGINI cu ARMA TERIBILĂ a Rusiei: O țară ca Franța ar putea fi DISTRUSĂ instant

bomba atomica

Vladimir Putin amenință întreaga lume cu o nouă armă de distrugere în masă. Rusia a publicat primele imagini cu rachetela RS-28 Sarmat, nume de cod Satan 2, care au puterea de a distruge un teritoriu cat al Frantei.

RS-28 Sarmat, cunoscuta si ca Satan 2, ar fi invizibila pentru sistemele de detectare si s-ar deplasa cu o viteza atat de mare incat scuturile de aparare s-ar dovedi inutile, relateaza Daily Mail, potrivit Stirileprotv.ro.

Citește și: Două nave de război ruseşti au ancorat la Havana

Sarmat ar putea transporta o incarcatura nucleara de 50 de megatone, de 2000 de ori mai puternica decat bombele de la Hiroshima si Nagasaki.

Racheta poate atinge o viteza de 7 km pe secunda, poate transporta o incarcatura de pana la 16 focoase termonucleare si are o raza de actiune de cel putin 10.000 de kilometri. Adica ii permite Moscovei sa atace Londra sau alte orase din Europa sau orase de pe ambele coaste din SUA. Daca o racheta de acest gen ar lovi Londra, ar distruge aproape in intregime Marea Britanie, nordul Frantei, Belgia si Olanda, relateaza Daily Mail. Rusii se lauda ca acest sistem nu poate fi oprit de sistemele NATO, in special de scutul instalat in Romania, sustine Igor Sutyagin, expert nuclear rus.

RS-28 Sarmat va inlocui R-36M2 Voevoda (SS-18 Satan, conform NATO), concepute in perioada Razboiului Rece si ar urma sa fie disponibile pentru armata rusa din 2018.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.